Cetăţenii din zonele inundabile din Vaslui, sfătuiţi să mergă la rude sau apropiaţi în cursul nopţii

Echipe mobile formate din pompieri, jandarmi şi poliţişti se deplasează, duminică, în localităţile din judeţul Vaslui aflate sub incidenţa codurilor de inundaţii şi ploi pentru a transmite cetăţenilor măsurile pe care trebuie să le ia în astfel de situaţii.

Populaţia este sfătuită să-şi pună la adăpost obiectele de valoare, iar în unele cazuri a fost transmisă recomandarea ca, pe parcursul nopţii, cetăţenii care au locuinţe amplasate în zone inundabile să se mute temporar la rude sau apropiaţi.

„În contextul Codului roşu hidrologic şi al Codului portocaliu de ploi, coduri valabile până luni, echipe mobile formate din pompieri, jandarmi şi poliţişti se deplasează în zonele vizate, pentru atenţionarea locuitorilor care au case construite în zone posibil inundabile. De asemenea, pompierii îi sfătuiesc pe oamenii care au locuinţele construite în zone inundabile, ca cel puţin în această noapte să îşi părăsească imobilele şi să se relocheze voluntar la rude ori cunoştinţe care au casele amplasate în zone ceva mai înalte. Până acum, cetăţenii au fost foarte receptivi şi au răspuns pozitiv indicaţiilor primite. Echipele mobile monitorizează, de asemenea, zonele aflate în pericol”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, Marius Stanciu.

La nivelul tuturor subunităţilor operative ale ISU Vaslui s-a decis prealarmarea întregului personal, pentru creşterea capacităţii operaţionale la nevoie, în vederea gestionării eficiente a eventualelor intervenţii generate de fenomenele meteo periculoase. Pompierii vasluieni au pregăti tehnica din dotare specifică tipurilor de risc posibile, iar pe întreaga perioadă de valabilitate a avertizării meteorologice a fost activată Grupa Operativă.

Cetăţenii sunt sfătuiţi să apeleze la numărul 112 pentru orice situaţie de urgenţă. Sursa: Agerpres

The post Cetăţenii din zonele inundabile din Vaslui, sfătuiţi să mergă la rude sau apropiaţi în cursul nopţii appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *