China, lovită de cel mai puternic taifun din ultimii 75 de ani. Aproape 10 mii de persoane, evacuate în contextul unui cod roşu de vreme severă

China a fost lovită de cel mai puternic taifun din ultimii 75 de ani. Autorităţile chineze au emis cod roşu de vreme severă.

Cursele aeriene pe cele două aeroporturi din Shanghai au fost anulate, iar oamenii au fost sfătuiţi să se adăpostească în case pentru a se feri de furtună.

Aproape zece mii de persoane au fost evacuate în zone sigure.

Imaginile filmate în timpul taifunului arată străzi pline de copaci şi biciclete căzute la pământ. Potrivit presei chineze, taifunul se îndreaptă spre nord-vestul ţării, unde ar urma să provoace ploi abundente şi vânt violent.

Zilele trecute, taifunul a trecut prin Japonia, unde vântul a atins şi 200 de km/h, iar în Filipine a lăsat în urmă șase morți.

Mai multe râuri din Europa Centrală şi de Est au ieşit din matcă. Cel puţin 10 oameni au murit

Mai multe râuri din Europa Centrală şi de Est au ieşit din matcă luni în timpul unor inundaţii care au ucis cel puţin 10 oameni din Polonia până în România şi care au acoperit aproape complet mai multe localităţi sau le-au lovit cu şuvoaie de ape revărsate şi pline de resturi şi moloz, după mai multe zile marcate de ploi abundente, informează Reuters.

The post China, lovită de cel mai puternic taifun din ultimii 75 de ani. Aproape 10 mii de persoane, evacuate în contextul unui cod roşu de vreme severă appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *