Două persoane care au cetăţenie româno-israeliană sunt încă ostatice în Gaza, a declarat premierul Marcel Ciolacu

Printre ostaticii rămaşi după atacul Hamas din 7 octombrie 2023 sunt şi două persoane care au cetăţenie româno-israeliană, a declarat premierul Marcel Ciolacu, recent întors din vizita în Israel.

Premierul a mai spus că remarcat o „îngrijorare” în rândul comunităţii româneşti din Israel și a dat asigurări că autorităţile vor continua să monitorizeze situaţia din Orientul Mijlociu.

Există o îngrijorare în rândul comunităţii româneşti din Israel. Mai mult, din ostaticii rămaşi, doi au cetăţenie română şi cetăţenie israeliană, patru erau în procedură de obţinere şi a cetăţeniei române. M-am întâlnit cu primul ministru, m-am întâlnit cu preşedintele statului Israel, cu preşedintele Parlamentului, Knessetului. Nu a existat instituţie în care să intru împreună cu colegii mei fără să întâlnesc cel puţin o persoană care să nu îmi spună că părinţii i s-au născut în România (…) sunt din Neamţ, din Iaşi. Este o legătură foarte strânsă între România şi Israel. Vom continua ca toată lumea să monitorizăm situaţia din Orientul Mijlociu, situaţie cu o nouă criză de securitate, după criza de securitate cu războiul din Ucraina. Cu adevărat, se cunoaşte faptul că întotdeauna între Guvernul României şi Guvernul Statului israelian a existat o legătură strânsă„, a afirmat Marcel Ciolacu, în cadrul unei conferinţe de presă, la Sibiu, notează Agerpres.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *