Două stadioane și un patinoar au primit finanțare din partea Guvernului. Gheorghe Hagi și Gică Popescu, la ceremonia de semnare a contractelor

Contractele de finanţare a stadioanelor „Gheorghe Hagi” şi „Nicolae Dobrin” şi a unui patinoar artificial s-au semnat luni, la Palatul Victoria, în prezența foștilor jucători de fotbal Gheorghe Hagi și Gică Popescu.

O investiţie vizează construirea stadionului „Gheorghe Hagi” în municipiul Constanţa, cu o capacitate de 18.000 locuri, o suprafaţă desfăşurată de circa 64.000 mp şi va cuprinde un teren de antrenament pentru fotbal şi atletism (pista cu 6 culoare), cu o tribună de circa 1.000 locuri, o clădire de vestiare pentru antrenament şi amenajări exterioare, precizează Guvernul. Valoarea contractului este de peste 490 de milioane lei şi are o durată de proiectare şi execuţie de 28 de luni.

Stadionul „Nicolae Dobrin” va fi construit în Piteşti, judeţul Argeş, şi va avea capacitatea de 15.200 de locuri şi suprafaţă desfăşurată de peste 71.000 mp, menţionează sursa citată.

Pe lângă stadion, va fi realizat şi Centrul de copii şi juniori FC Argeş şi vor fi construite spaţii de antrenament pentru sporturi conexe precum lupte, box, judo, karate, spaţii de birouri, de parcare, comerciale şi de expunere, dar şi zone de alimentaţie publică.

Valoarea contractului este de circa 372 de milioane lei, cu o durată de proiectare şi execuţie de 43 de luni.

Potrivit Guvernului, ambele stadioane vor fi realizate pentru asigurarea cerinţelor de clasificare UEFA 4.

Cel de-al treilea obiectiv de investiţii este un patinoar artificial, care va fi construit în Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna.

Patinoarul va avea o suprafaţă desfăşurată de peste 12.000 mp şi o capacitate de peste 2.100 de locuri în tribune. Acesta va fi dotat cu un centru medical şi de metodologie sportivă şi va putea găzdui competiţii naţionale şi internaţionale la standardele cele mai moderne, promovând astfel atât sportul de performanţă, cât şi cel de masă, mai arată Executivul în comunicat.

Valoarea acestui contract este de circa 245 milioane lei, cu o durată de proiectare şi execuţie de 40 de luni.

La ceremonia de semnare a contractelor au participat, alături de premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Dezvoltării Adrian Veştea, vicepremierul Marian Neacşu, şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, preşedintele Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Pătraşcoiu, consilierul onorific al premierului Gheorghe Popescu, fostul internaţional Gheorghe Hagi, liderul UDMR, Kelemen Hunor, primarul municipiului Piteşti, Cristian Gentea, primarul municipiului Constanţa, Virgil Chiţac, primarul oraşului Sfântul Gheorghe, Arpad-Andras Antal, reprezentanţii firmelor de construcţii care au semnat contractele de realizare a investiţiilor.

The post Două stadioane și un patinoar au primit finanțare din partea Guvernului. Gheorghe Hagi și Gică Popescu, la ceremonia de semnare a contractelor appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *