Echipa TVR se află în Cudalbi, sat luat de ape. “Oamenii stau în mașini în fața caselor și păzesc ce le-a mai rămas”

Ploaia pe care oamenii o așteptau ca pe o binecuvântare a căzut ca un blestem. Apele au luat vieți, au distrus mii și mii de case și au lăsat tot atâtea familii pe drumuri. Iar suferința lor nu ne lasă indiferenti.

Așa că TVR a lansat o campanie prin care vrem să îi ajutăm pe sinistrații din zonele grav afectate de inundații.  Ilinca Nazarie se află în localitatea Cudalbi din județul Galati. Jurnalista TVR este în zonă de când a început prăpădul.

“A fost o noapte dificilă pentru cei de aici, din Cudalbi, pentru că ieri după-amiază a plouat câteva ore fără întrerupere. Oamenii sperau să nu mai audă vuietul pe care l-au auzit vineri noapte, când a început furtuna. În curtea în care ne aflăm, apa a venit în jurul casei. Iar cei care locuiesc aici au trebuit să meargă în pod ca să scape cu viață, pentru că din casa lor nu a mai rămas aproape nimic. Bătrâna care locuiește aici îmi spunea că nu mai are nici lacrimi să plângă. În zonă este, în continuare, valabil un cod galbeb emis de hidrologi pentru toată zona Moldovei, iar noaptea trecută oamenii au stat în mașini în fața caselor, păzind ce le-a mai rămas, pregătiți să plece din nou la deal în caz că ploaia se va întoarce”, a transmis Ilinca Nazarie pentru Telejurnal Matinal.

”Împreună facem bine”, campanie TVR în sprijinul românilor afectaţi de inundaţii. Telefon sau WhatsApp: 0731.355.775

Televiziunea Română întinde mâna către oamenii care au avut de suferit în urma inundaţiilor provocate de ploile abundente din judeţele Galaţi, Vaslui, Argeş, Bacău, Iaşi, Neamţ şi Timiş şi lanseză campania de ajutorare „Împreună facem bine”.

Persoanele din zonele sinistrate pot suna sau trimite mesaje pe WhatsApp la numărul de telefon 0731.355.775, apelabil din orice reţea cu tarif normal, unde vor putea solicita produsele de care au urgentă nevoie.

Fidelă misiunii sale de a fi aproape de toţi românii, prin campania ”Împreună facem bine” ne propunem să deschidem curtea Televiziunii Române pentru a deveni punct de colectare, unde se vor aduna materiale de primă necesitate, urmând ca acestea să fie trimise în zonele calamitate. De asemenea, TVR îşi doreşte să susţină şi să medieze o comunicare mai uşoară între cetăţenii afectaţi de dezastru şi autorităţile competente.

Pentru sinistraţi sau persoanele care au avut de suferit în urma inundaţiilor şi care se găsesc în situaţia de a avea nevoie de ajutor, Televiziunea Română pune la dispoziţie numărul de telefon 0731.355.775, apelabil din orice reţea cu tarif normal sau pentru mesaje pe WhatsApp , unde puteţi solicita materialele de care aveţi urgentă nevoie.

Inundaţiile au lovit mii de gospodării, afectând parţial sau total locuinţele, zeci de şcoli şi grădiniţe au fost închise şi zeci de mii de persoane se află în suferinţă – un bilanţ tragic al dezastrului lăsat în urmă de ape.

 „Împreună facem bine”, o campanie a Telejurnalui TVR, se va reflecta pe TVR INFO, dar şi pe toate posturile Televiziunii Publice, în buletinele informative, ediţii speciale, dar şi în ample reportaje realizate în zonele aflate în dificultate de unde vor transmite jurnaliştii noştri.

The post Echipa TVR se află în Cudalbi, sat luat de ape. “Oamenii stau în mașini în fața caselor și păzesc ce le-a mai rămas” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *