Elon Musk este pe cale să devină primul trilionar din lume până în 2027

Elon Musk este pe cale să devină primul trilionar din lume până în 2027, potrivit unui nou raport al Academiei Informa Connect, un grup care urmărește averile celor mai bogați oameni, conform The Guardian.

Concluzia a venit după ce averea șefului Tesla, al companiei privată de rachete SpaceX și al platformei de social media X (fostă Twitter) a crescut cu o rată medie anuală de 110%.

El este, de asemenea, cea mai bogată persoană din lume în acest moment, cu 251 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, după raportul ce raportul 2024 Trilion Dollar Club a a fost publicat vineri.

Analiza Academiei a sugerat că omul de afaceri indian Gautam Adani va deveni al doilea care va obține statutul de trilionar. Se pare că acest lucru s-ar întâmpla în 2028, dacă rata de creștere anuală a averii acestuia rămâne la 123%.

Jensen Huang, directorul executiv al companiei de tehnologie Nvidia, și Prajogo Pangestu, mogul indonezian al energiei și mineritului, ar putea deveni, de asemenea, trilionari în 2028.

Bernard Arnault, șeful LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton și al treilea cel mai bogat om din lume, cu aproximativ 200 de miliarde de dolari, este pe cale să atingă borna de un trilion de dolari în 2030 – în același an cu Mark Zuckerberg, CEO al Meta.

Întrebarea cine ar putea fi primul trilionar din lume a fascinat publicul încă de când lumea și-a încoronat primul miliardar în 1916. Acesta a fost americanul John D. Rockefeller, fondatorul și, la acea vreme, cel mai mare acționar al Standard Oil.

În ciuda acestei fascinații, mulți academicieni văd acumularea unei bogății imense ca pe o boală socială. Un raport a calculat că cei mai bogați 1% dintre oameni sunt responsabili de mai multe emisii de carbon – un factor principal al crizei climatice în curs – decât cei mai săraci 66%.

The post Elon Musk este pe cale să devină primul trilionar din lume până în 2027 appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *