Eșecul digitalizării la ONRC: Platforma de 40 de milioane de euro complică, în continuare, procesul de înregistrare

Problemele legate de noua platformă a Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC) persistă, deși investiția pentru implementare s-a ridicat la aproape 40 de milioane de euro. La două luni de la lansare, termenele de soluționare a cererilor firmelor din România continuă să crească. Specialiștii consultați de Economedia susțin că soluționarea unui dosar poate dura până la o lună. În plus, timpul de înregistrare a unei cereri s-a extins la 40 de minute, iar munca angajaților ONRC nu s-a simplificat, ci, din contră, a devenit mai dificilă.

Registrul Comerțului are, începând cu 26 iulie, un nou portal, o platformă care ar trebui să permită inclusiv înființarea unei firme în doar 24 de ore. Investiția a costat în total 187 de milioane de lei (39 milioane de euro).

Menită să scurteze timpul de soluționare a dosarelor, noua platformă a avut și are în continuare efectul contrar: manifestă probleme tehnice care îngreunează fluxul de muncă al angajaților ONRC și, bineînțeles, înregistrarea firmelor în România și a modificărilor la acestea. Citește textul integral pe Economedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *