EXCLUSIV | Ambasada României la Paris şi-a deschis porţile de Zilele Patrimoniului. Mii de persoane au admirat Palatul Béhague și au fotografiat grădina și faimoasele saloane

Mii de persoane, în majoritate francezi, au trecut pragul Ambasadei României din Paris cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului. Au putut astfel să vadă Palatul Béhague, un monument despre care s-a tot scris și vorbit de-a lungul istoriei. Grădina, faimoasele saloane și statuile au fost cele mai admirate și fotografiate.

IOANA BIVOLARU – ambasadoarea României în Franţa: Bună ziua! Bine aţi venit la Ambasada României în Franţa, la Palatul Béhague, Casa României în centrul Parisului!

Așa au început Zilele Patrimoniului la Ambasada României, loc special, plin de eleganță și istorie, care a trecut recent prin câteva etape ale unui amplu proces de restaurare.

ŞTEFAN MĂNCIULESCU – arhitect-şef pentru monumentele istorice în Franţa: Este nu numai patrimoniu arhitectural, este un punct cultural cu mare densitate pentru că aici sunt obiecte de artă de mare valoare, sunt cărți, și este și un fel de loc unde s-a păstrat și un mod de a fi, de a exista.

IOANA BIVOLARU – ambasadoarea României în Franţa: Sunt peste 5.000 de oameni care s-au înscris în această zi să viziteze palatul. Toată lumea ne spune că este extraordinar de impresionantă de acest loc minunat al României. Sunt grădinile restaurate, tot ansambul statuar, sunt saloanele faimoase ale Palatului.

Mai bine de 30 de ani, Palatul Béhague, azi Ambasada României în Franța, a fost locul în care contesa de Béhague îi primea pe Auguste Rodin, Paul Valery, Gabriel Fauré sau Marcel Proust, câteva din ilustrele personalități care i-au trecut pragul.

JEAN-BAPTISTE PERRAUDIN – fotograf: De ani de zile aștept ca acest palat să se deschidă vizitelor pentru că este pur și simplu o pepiță în Paris. Îl vedem foarte rar, iar Palatul Béhague este mitic la Paris, este foarte cunoscut, iar cu această ocazie, Zilele Patrimoniului, îl putem în sfârșit descoperi.

OANA FIRULESCU – medic la Paris: Este cea mai frumoasă ambasadă din Paris și suntem mândri că este a noastră. 

Ambasada României în Franța se numără printre cele peste 17.000 de locuri deschise publicului cu ocazia celei de-a 41-a ediții a Zilelor Europene ale Patrimoniului.

RELATARE DE LA MIHAELA ANTOCHE

The post EXCLUSIV | Ambasada României la Paris şi-a deschis porţile de Zilele Patrimoniului. Mii de persoane au admirat Palatul Béhague și au fotografiat grădina și faimoasele saloane appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *