EXCLUSIV Cudalbi, locul unde întâlnești doar resemnare, durere și multe griji

În zonele lovite de potop, situația localnicilor rămâne disperată. Oamenii se gândesc la iarna care nu e departe și la efortul pe care trebuie să-l facă într-un timp foarte scurt. Nu pot reuși cu forțe proprii. În multe gospodării, oamenii sunt în vârstă și au rămas singuri. Ori sunt bolnavi și au nevoie de sprijin.

Doamna Mihaela era la serviciu când soțul și fiul au sunat-o să-i spună că nu mai au nimic. Viitura puternică le-a luat tot ce-au construit în ani de muncă și a lăsat în urmă doar durere și multe griji.

Mihaela, locuitoare din Cudalbi, judeţul Galaţi: Cu ce trăiesc eu toată iarnă? Dacă nu muncesc… cu ce Absolut nimic nu am, încă nici n-am reușit să scot. N-avem unde toți să dormim, suntem 3 persoane, dar nu avem toți saltele. Nu știu ce să mă mai fac, Doamne, eu eram mulțumită cât aveam, atât eram mulțumită, în rest nu voiam nimic de la nimeni.

Apele au făcut prăpăd și în casa Paraschivei. În camerele altă dată aranjate sunt acum urme de noroi și miroase a mucegai. Iar mobilă e distrusă. Un porcușor salvat că prin minune e acum toată averea familiei.

Paraschiva Istrate, locuitoare din Cudalbi, judeţul Galaţi: Am 74 de ani, împliniți pe 6 august. Mai degrabă muream de atunci decât să rămân așa, cu atât.

Fără nimic a rămas și familia Drăguş. Curtea gospodăriei e plină acum cu utilaje care scot munți de noroi și lucruri distruse de ape.

Angela Drăguș, locuitoare din Cudalbi, judeţul Galaţi: A fost apă până acolo la dărâmătură, până sus la țiglă. Animalele mi-au murit, păsările mi-au murit, tot tot tot Totul s-a dus de râpă… noi ne-am salvat, atât.

În Cudalbi, resemnarea se întâlnește la tot pasul. Oamenii nu mai au nici forță să plangă. Sunt recunoscători pentru ce primesc de la cei care le sar în ajutor și abia îndrăznesc să mai ceară ceva…

Angela Drăguș, locuitoare din Cudalbi, judeţul Galaţi: Măcar o cameră să ne ajutați, atât avem nevoie, nu să facem o vila mare, n-avem pentru ce, o camera că să mai trăiesc 2-3 ani, până vine al treilea val de apă. Oamenii care vor să ne ajute să mobilăm o cameră, un perete dacă fac azi și unul mâine eu sunt mulțumită. Nu-mi trebuie să fac o vilă. Eu aici m-am născut de 4 kile și 200 grame și tata aici a murit, aici să mori și tu. Acum am scăpat a doua oară, a treia oară cred că nu mai scap.

Campanie TVR: Împreună facem bine!

Vă reamintim, sunt necesare în special materiale de construcții și produse de curățenie, dar și multe alte lucruri care îi ajută pe oameni să poată reveni o viață normală. Toate pot fi aduse la sediul TVR din strada Ermil Pangratti, nr 28, din București, între orele 8 şi 20.

De asemenea, Crucea Roșie a pus la dispoziție trei conturi în care se pot dona bani. Pentru orice informații, ne puteți contacta la numărul 0731.355.775 sau la adresa de e-mail: relatiicupublicul@tvr.ro.

Campanie TVR pentru strângere de ajutoare. Puteți aduce donații, la sediul TVR, între orele 8.00 și 20.00

Televiziunea Română a lansat campania „Împreună facem bine” un demers de solidaritate cu oamenii aflaţi în suferinţă în urma inundaţiilor devastatoare din Moldova, care au luat şapte vieţi, au distrus mii de locuinţe, au închis şcoli şi grădiniţe.

The post EXCLUSIV Cudalbi, locul unde întâlnești doar resemnare, durere și multe griji appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *