Explozie într-o mină din Iran. Cel puțin 51 de morți și 20 de răniți

O explozie de gaz într-o mină de cărbune din provincia iraniană Khorasanul de Sud a provocat moartea a cel puțin 51 de persoane și rănirea altor 20, a anunțat presa de stat din Iran, citată de Reuters.

Accidentul a fost cauzat de o explozie de gaz metan în două blocuri, B și C, ale minei administrate de compania Madanjoo, a declarat duminică mass-media de stat.

Guvernatorul provinciei Khorasanul de Sud, Ali Akbar Rahimi, a declarat pentru televiziunea de stat: „Șaptezeci și șase la sută din cărbunele țării este furnizat din această regiune și în jur de 8 până la 10 companii mari lucrează în regiune, inclusiv compania Madanjoo”.

Se pare că operațiunea de salvare din blocul B a fost finalizată. Dintre cei 47 de muncitori care se aflau în acest bloc, 30 au murit și 17 au fost răniți, a declarat Rahimi.

#WATCH | A gas explosion in a coal mine in Iran’s South Khorasan Province has resulted in at least 28 fatalities, with 17 others injured with 24 people still missing.

The incident, which occurred near #Tabas, was triggered by a methane gas explosion in two sections of the mine… pic.twitter.com/SWScHfE3jT

— DD India (@DDIndialive) September 22, 2024

Operațiunile de salvare din blocul C au început. Densitatea metanului în acest bloc este ridicată, iar operațiunea va dura între trei și patru ore, a adăugat el.

În momentul exploziei, în blocuri se aflau 69 de muncitori, a anunțat televiziunea de stat.

„Șaptesprezece persoane rănite au fost transportate la spital, iar 24 de persoane sunt încă date dispărute”, a declarat mai devreme duminică, citând șeful Semilunii Roșii din Iran.

Explozia a avut loc sâmbătă, la ora locală 21.00 (17.30 GMT), a declarat mass-media de stat.

Președintele Iranului, Masoud Pezeshkian, a exprimat condoleanțe familiilor victimelor.

The post Explozie într-o mină din Iran. Cel puțin 51 de morți și 20 de răniți appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *