Fosta şefă a secției de Oncologie de la Spitalul Județean din Suceava a primit trei ani de închisoare pentru luare mită de la pacienţi

Fosta șefă a secției de Oncologie de la Spitalul Județean din Suceava va ajunge în închisoare! Magistrații au condamnat-o la 3 ani cu executare după ce a luat mită de sute de ori, în bani și produse, de la pacienți grav bolnavi. Anca Medeleanu a urmărit subiectul și vine cu detalii.

Medicul Anca Dumitrovici Ababneh, fostă șefă a secției de Oncologie de la Spitalul Județean din Suceava, și-a recunoscut faptele de corupție în fața instanței, sperând că va obține o pedeapsă mai mică.

Medicul a fost trimis în judecată de procurori în noiembrie anul trecut, pentru 280 de fapte de luare de mită.

Ar fi primit în doar cinci săptămâni, în perioada 12.12.2022- 19.01.2023, suma de 20.260 de lei și 750 de euro, dar și miere, cașcaval, brânză, carne de porc, cafea, bomboane de ciocolată, băuturi acloolice și parfumuri de la pacienți sau de la apartinători.

Sentința definitivă a fost pronunțată luni, de magistrații Curții de Apel Suceava, care au mărit pedeapsa de la 2 ani și 6 luni, cât stabiliseră judecătorii Tribunalului Suceava, la 3 ani cu executare.

Șase chirurgi oncologi și o asistentă de la Spitalul Timișoara, acuzați că au luat mită de la zeci de pacienți

Şase medici chirurgi şi o asistentă medicală din cadrul Spitalului Municipal Timişoara sunt cercetaţi sub control judiciar pentru luare de mită în formă continuată, informează, joi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

The post Fosta şefă a secției de Oncologie de la Spitalul Județean din Suceava a primit trei ani de închisoare pentru luare mită de la pacienţi appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *