Hezbollah anunţă că va alege un nou lider cât de curând, după uciderea lui Hassan Nasrallah

Hezbollah va alege un succesor al liderului său, Hassan Nasrallah, ucis de Israel,”de îndată ce va avea ocazia”, a anunţat luni numărul doi al grupării, Naim Qassem, care a dat asigurări că mişcarea va continua să vizeze Israelul în pofida atacurilor intense pe care le suferă, transmite AFP.

Într-un discurs transmis în direct pe canalul Hezbollah Al-Manar, Nazim Qassem a susţinut că liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost ucis împreună cu alte patru persoane, dar a dezminţit informaţia privind moartea a aproximativ 20 de membri ai formaţiunii şiite proiraniene, anunţată de Israel după atacul său masiv de vineri asupra suburbiilor din sudul capitalei Beirut.

Hassan Nasrallah a fost ucis împreună cu Ali Karake, comandantul frontului cu Israelul în sudul Libanului, generalul de brigadă Abbas Nilforoushan, membru al Gardienilor Revoluţiei din Iran şi alţi doi membri Hezbollah, a precizat Nazim Qassem.

El nu a precizat când va fi desemnat succesorul lui Hassan Nasrallah şi nici când va avea loc înmormântarea.

Nazim Qassem a asigurat că Hezbollah este gata să respingă o ofensivă terestră, cu care Israelul ameninţă.

„Vom face faţă oricărei situaţii şi suntem pregătiţi dacă israelienii decid să intre pe teren, forţele noastre de rezistenţă sunt pregătite pentru o confruntare la sol”, a avertizat numărul doi al Hezbollah.

El a mai afirmat că Hezbollah îşi va continua lupta împotriva Israelului „în sprijinul Gazei”. 

Hashem Safieddine este numele care a fost vehiculat pentru a-i succeda lui Hassan Nasrallah la conducerea grupului militant libanez.

Reuters a fost informată de o sursă că Safieddine a supraviețuit atacurilor israeliene de vineri asupra Beirutului, atacuri în care a murit Nasrallah.

În calitate de șef al consiliului executiv, Safieddine supraveghează afacerile politice ale Hezbollah.

Safieddine, văr cu Nasrallah, face parte din Consiliul Jihadului, care gestionează operațiunile militare ale grupării.

The post Hezbollah anunţă că va alege un nou lider cât de curând, după uciderea lui Hassan Nasrallah appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *