Hezbollah anunţă moartea unui al doilea comandant de-al său în atacul aerian israelian de vineri din Beirut

Hezbollah a anunţat sâmbătă moartea unui al doilea comandant de-al său în atacul aerian israelian de vineri în suburbia sudică a capitalei libaneze Beirut, transmite AFP.

Mişcarea şiită libaneză a afirmat că Ahmed Mahmoud Wahbi condusese până la începutul acestui an operaţiunile militare ale unităţii de elită Radwan în sprijinul Hamas.

Potrivit Hezbollah, în atacul israelian de vineri au fost ucişi 15 dintre combatanţii săi, dintre care cel mai important era şeful unităţii Radwan, Ibrahim Aqil.

Mişcarea şiită libaneză a confirmat vineri seara că Israelul l-a ucis pe unul dintre liderii săi importanţi, Ibrahim Aqil.

Puţin mai devreme, un purtător de cuvânt al armatei israeliene declara că ‘avioane de luptă ale armatei aerului au efectuat o lovitură ţintită (…) eliminându-l pe Ibrahim Aqil, şeful unităţii operaţiunilor Hezbollah, comandantul unităţii Radwan’.

La rândul său, Ministerul libanez al Sănătăţii anunţa că 14 persoane au murit şi 66 erau rănite, dar că echipele de salvare se aşteptau ca numărul victimelor să crească după atacul care a provocat prăbuşirea a două imobile într-o zonă dens populată, potrivit apărării civile.

Atacul israelian a avut loc la câteva zile după operaţiunea spectaculoasă atribuită de asemenea Israelului în care au fost detonate de la distanţă mii de pagere şi staţii de emisie-recepţie ale Hezbollah, provocând cel puţin 37 de morţi, printre care doi copii, şi peste 3.500 de răniţi.

The post Hezbollah anunţă moartea unui al doilea comandant de-al său în atacul aerian israelian de vineri din Beirut appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *