Israelul a deschis o anchetă după ce au apărut imagini cu soldați care împing cadavre de pe un acoperiș în Cisiordania

Armata israeliană a declarat vineri că a deschis o anchetă după ce înregistrări video au arătat soldați împingând ceea ce păreau a fi cadavre de pe un acoperiș în Cisiordania, în timpul unui raid împotriva militanților palestinieni, potrivit Reuters.

Videoclipurile, care au început să circule online joi, arată trei soldați pe acoperișul unei clădiri din orașul Qabatiya, târând, împingând, aruncând și, într-un caz, lovind cu piciorul ceea ce păreau a fi oameni morți.

Zakaria Zakarneh, unchiul unuia dintre bărbați, a declarat că a văzut ce s-a întâmplat. Soldații israelieni au mers pe acoperiș după ce palestinienii au fost uciși, a declarat el pentru Reuters.

„Au încercat să mute cadavrele cu un buldozer, dar nu a mers, așa că le-au aruncat de la etajul al doilea”, a spus el. „M-a durut, eram foarte trist și furios, nu puteam să fac nimic”, a spus Zakarneh.

At least three Israeli soldiers dropped, pushed and shoved four men over the side of a two-story building Thursday in the town of Qabatiya near Jenin in the occupied West Bank, a Post analysis of nearly a dozen videos and photos showed pic.twitter.com/pn61MZhT23

— John Hudson (@John_Hudson) September 21, 2024

Armata israeliană a afirmat într-o declarație că incidentul este fost grav și nu este în conformitate cu valorile sale.

Statele Unite au declarat că au văzut videoclipul și au contactat imediat autoritățile israeliene, care au promis să investigheze.

 „Este profund deranjantă. Dacă se dovedește a fi autentică, aceasta ar descrie în mod clar un comportament oribil și revoltător din partea unor soldați profesioniști”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby, în cadrul unei ședințe de presă.

Într-o declarație separată, armata israeliană a transmis că joi soldații săi au ucis șapte militanți în lupte armate și într-o lovitură aeriană în Qabatiya.

Violența a crescut în Cisiordania de la începutul războiului din Gaza în urmă cu aproape un an, cu raiduri aproape zilnice ale forțelor israeliene care au implicat mii de arestări și schimburi de focuri regulate între forțele de securitate și luptătorii palestinieni, precum și atacuri ale coloniștilor evrei asupra comunităților palestiniene.

The post Israelul a deschis o anchetă după ce au apărut imagini cu soldați care împing cadavre de pe un acoperiș în Cisiordania appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *