Israelul ar putea invada terestru sudul Libanului. Cadavrul lui Nasrallah ar fi fost găsit intact, potrivit presei israeliene

Israelul trimite spre granița cu Libanul tot mai mulți soldați și tehnică de luptă. Există temeri că o invazie terestră în sudul Libanului ar fi iminentă. Gruparea şiită libaneză Hezbollah susţine că e gata de luptă. Israelienii continuă să bombardeze fieful grupării din Beirut și, într-un bombardament în afara capitalei libaneze, l-au lichidat pe șeful local al Hamas.

Israelul e pregătit să atace pozițiile Hezbollah din aer, de pe mare, de pe uscat, dacă va fi nevoie. Potrivit unor surse din Tsahal, armata israeliană, totul depinde de atitidiunea noului lider, care încă nu a fost numit.

Alți analiști sunt de părere că, dimpotrivă, Israelul va profita de degringolada Hezbollah, pentru a nimici gruparea șiită.

Aviația israeliană și-a extins aria de bombardamente în Beirut. A fost lovită o clădire din centrul capitalei libaneze, unde se aflau câțiva palestinieni membri ai Hamas.

Hamas anunţă că liderul său din Liban a fost ucis într-un atac aerian

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a anunţat luni că liderul său din Liban a fost ucis într-un atac aerian în sudul ţării, unde armata israeliană efectuează raiduri împotriva mişcării şiite libaneze Hezbollah.

Până acum, loviturile aeriene israeliene s-au limitat la sudul Beirutului, mai exact cartierul Dahie, fieful Hezbollah.

Deocamdată, nu a fost anunțat succesorul lui Nasrallah. Presa vorbește despre lupte interne puternice pentru șefia grupării. Dar Hezbollah susține că numele noului lider va fi anunțat în curând.

Hezbollah anunţă că va alege un nou lider cât de curând, după uciderea lui Hassan Nasrallah

Hezbollah va alege un succesor al liderului său, Hassan Nasrallah, ucis de Israel,”de îndată ce va avea ocazia”, a anunţat luni numărul doi al grupării, Naim Qassem.

Cadavrul lui Nasrallah ar fi fost găsit intact, susține presa israeliană. Deși buncărul în care se afla a fost bombardat cu tone de explozibil, liderul Hezbollah a murit în urma traumelor provocate de șocul deflagrațiilor deosebit de puternice.

The post Israelul ar putea invada terestru sudul Libanului. Cadavrul lui Nasrallah ar fi fost găsit intact, potrivit presei israeliene appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *