Israelul atacă o infrastructură a Hezbollah din sudul Libanului. Răniți în Israel după lansarea a cel puţin două rachete antitanc trase din Liban

Armata israeliană a lansat în noaptea de miercuri spre joi bombardamente şi atacuri de artilerie împotriva unor „situri de infrastructură teroristă” ale miliţiei şiite pro-iraniene Hezbollah în mai multe zone din sudul Libanului, potrivit unui comunicat, informează EFE.

Forţele noastre aeriene au atacat, de asemenea, o unitate de depozitare a armelor Hezbollah din zona Khiam, în sudul Libanului„, conform sursei citate.

Pe de altă parte, mai multe persoane au fost rănite în nordul Israelului după lansarea a cel puţin două rachete antitanc trase din Liban, potrivit presei israeliene. Deocamdată, nu au fost făcute publice alte detalii despre acest incident.

Acest nou schimb de focuri la graniţa dintre Israel şi Liban vine după ce un al doilea val de explozii simultane pe dispozitive de comunicaţii wireless care a avut loc miercuri după-amiază, provocând încă cel puţin 20 de morţi şi 450 de răniţi în mai multe părţi ale Libanului. În total, detonarea a mii de dispozitive de comunicaţii în doar 24 de ore a făcut 32 de morţi şi peste 3.200 de răniţi.

Gruparea şiită, care a atribuit atacul de marţi Israelului şi a promis răzbunare, nu a comentat încă cele mai recente explozii.

Aceste atacuri fără precedent au declanşat încă o dată temeri cu privire la izbucnirea unui război deschis cu Libanul, ţară împotriva căreia Israelul şi-a intensificat deja retorica în zilele precedente, insistând asupra necesităţii de a pune capăt prezenţei Hezbollah la graniţă pentru ca cele peste 60.000 de persoane evacuate să poată reveni la casele lor. Preluare: Agerpres

The post Israelul atacă o infrastructură a Hezbollah din sudul Libanului. Răniți în Israel după lansarea a cel puţin două rachete antitanc trase din Liban appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *