Israelul îl vizează pe Hassan Nasrallah, care scapă teafăr

Israelul îl vizează pe Hassan Nasrallah, care scapă teafăr

Atacuri aeriene violente au vizat vineri bastionul Hezbollah în sudul Beirutului, soldate cu doi morţi şi 76 de răniţi, şi l-au ţintit, potrivit televiziunilor israeliene, pe liderul mişcării islamiste libaneze, Hassan Nasrallah, care este teafăr, potrivit unei surse apropiate formaţiunii proiraniene, relatează AFP.

Două persoane au fost ucise, iar alte 76 au fost rănite în aceste atacuri, anunţă Ministerul libanez al Sănătăţii.

Ministerul subliniază că este vorba despre un prim bilanţ şi că salvatori căutau eventuali supravieţuitori între dărâmături.

Şase imobile au fost distruse în totalitate în acest atacuri – cele mai violente de la Războiul din 2006 între Israel şi Hezbollah, potrivt unei surse apropiate mişcării.

Armata israeliană a anunţat vineri seara că a desfăşurat un atac vizând ”cartierul general” al mişcării armate libaneze la periferia de sud a Beirutului.

Ea a ”desfăşurat un atac precis asupra cartierului general al organizaţkiei teroriste Hezbollah la Dahiyeh («periferie» în arabă)”, a anunţat într-o declaraţie televizată un purtător de cuvânt al Tshalului, contraamiralul Daniel Hagari.

Armata a anunţat vineri după-amiaza noi atacuri vizând Heabollah în Liban, la doar câteva minute după discursul susţinut la tribuna ONU de către premierul Benjamin Netanyahu, care a anunţat o continuare a operaţiunilor împotriva mişcării libaneze.

Armata israeliană ”loveşte în prezent (…) ţinte care aparţin organizaţiei teroriste Hezbollah în sudul Libanului”, a anuţat ea într-un comunicat.

O înregistrare video obţinută de AFP surprinde o explozie uriaţă şi coloane de fum gros ridicându-se deasupra imobilelor situate la periferia de sud a capitalei libaneze.
Israelul a desfăşurat un ”atac precis” asupra ”cartierului general” al Hezbollah, iar potrivit mai multor televiziuni israeliene liderul Hezbollah era ţinta atacului.

Hassan Nasrallah ”este bine”, dă asigurări sub protecţia anonimatului o sursă apropiată mişcării.

Un fotograf AFP a relatat despre scene de panică, cu locuitori care fugeau din sector în pripă.

Exploziile au căscat cratere uriaşe în mai multe locuri, potrivit postului de televiziune al Hezbollah, Al-Manar. Sirene şi ambulanţe se auzeau în centrul Beirutului, conform News.ro.

Aceste atacuri violente se desfăşoară după discursul premierului israelian benjamin Netanyahu la Adunarea General a ONU, la New York, în care a promis să continue să atace Hezbollahul în Liban.

Benjamin Netanyahu şi-a scurtat vizita în Statele Unite, după ce a susţinut acest discurs, a anunţat biroul său, în urma acestui nou atac vizând Hezbollahul.

”Premierul Netanyahu a decis să se întoarcă în Israel mai devreme decât a prevăzut şi va părăsi Statele Unite în această (vineri) seara”, anunţă într-un comunicat biroul, care precizează că acesta urma să se întoarcă duminică.

Le premier ministre israélien, Benyamin Netanyahou, écourte son voyage aux États-Unis où il a prononcé un discours à l’ONU vendredi, a annoncé son bureau peu après une nouvelle frappe israélienne visant le mouvement islamiste armé Hezbollah dans la banlieue sud de Beyrouth.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *