Israelul ordonă închiderea biroului Al Jazeera din Ramallah pentru 45 de zile

Al Jazeera a difuzat imagini în direct cu soldaţii israelieni care au intrat în birourile sale din Ramallah, în Cisiordania ocupată, şi au ordonat închiderea acestora pentru 45 de zile, relatează Reuters.

Imaginile îl arătau în direct pe şeful biroului reţelei, Walid Omary, şi pe membrii personalului, în timp ce soldaţii israelieni intrau.

Înregistrarea video difuzată de Al Jazeera arată cum un soldat îl informează pe Omary despre ordinul militar de a închide biroul Al Jazeera pentru 45 de zile. Soldatul i-a spus apoi lui Omary că membrii personalului trebuie să părăsească imediat biroul.

Biroul Al Jazeera din Ramallah a fost operaţional timp de decenii. Acesta a devenit şi mai esenţial pentru reţea după ce Israelul a închis biroul său din Ierusalim şi a confiscat o parte din echipamentele sale de comunicare în luna mai, provocând condamnarea din partea Organizaţiei Naţiunilor Unite şi a grupurilor pentru drepturile omului pentru ceea ce au considerat a fi măsurile premierului israelian Benjamin Netanyahu de a restricţiona libertăţile presei.

După ce personalul Al Jazeera a părăsit biroul din Ramallah, imagini în direct l-au arătat pe Omary şi pe alte persoane în stradă, în timp ce jurnalistul spunea că soldaţii preluaseră biroul şi confiscau materiale.

La scurt timp după aceea, în timp ce soldaţii israelieni se apropiau de Omary, transmisia video în direct a fost întreruptă, iar Omary a fost auzit spunând că soldaţii au luat camera şi echipamentul de difuzare pe care echipa le folosea.

The post Israelul ordonă închiderea biroului Al Jazeera din Ramallah pentru 45 de zile appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *