Israelul păstrează tăcerea privind explozia simultană a pagerelor și a altor dispozitive în Liban

Morți și răniți, în urma atacului aerian israelian care au avut loc vineri după-amiază la Beirut, capitala Libanului. Armata israeliană a precizat că a fost o lovitură chirurgicală, având drept ţintă un personaj important din conducerea grupării Hezbollah. Este vorba despre comandantul operațiunilor din teren și, potrivit unor surse din Beirut, acesta ar fi fost ucis.

Armata israeliană a bombardat o clădire din cartierul Dayeh din sudul Beirutului, fief al grupării șiite pro iraniene Hezbollah. A fost vizat un important personaj din conducerea grupării – Ibrahim Aqil, comandantul operatiuinilor Hezbollah din teren.

Atacul israelian are loc după valul de explozii cu care s-a confruntat Libanul: mii de pagere și aparate de emisie-recepție au explodat provocând 37 de morți și peste 3500 de răniți, majoritatea membri ai Hezbollah.

IDF a efectuat o ”lovitură țintită” la Beirut, după un atac al Hezbollah. Un important lider al grupării, lichidat

12 morți și 66 de răniți – este bilanțul, încă provizoriu, al atacului aerian israelian care au avut loc în cursul după amiezii la Beirut, capitala Libanului. Armata israeliană a precizat că a fost o lovitură chirurgicală, având drept ţintă un personaj important din conducerea grupării Hezbollah. Este vorba despre comandantul operațiunilor Hezbollah din teren. În afara de el, au mai fost lichidați câțiva oficiali ai grupării. Asta după ce peste o sută de rachete au fost lansate vineri la prânz spre Israel dinspre Liban.

Locuitorii din Beirut sunt speriaţi, dar mulţi susţin Hezbollah. Israelul păstrează în continuare tăcerea privind explozia simultană a pagerelor și a altor dispozitive.

Surse din structurile speciale din Israel spun că nu Mossadul este în spate. Ci celebra și ultra secreta unitate militară 8200, care a pus la cale timp de un an atacul asupra pagerelor. Acolo lucrează tineri, genii ale informaticii.

Kobi Sambourski, fost agent unitatea 8200: Dacă înainte de eveniment cineva ar fi spus că aşa ceva e posibil, nimeni n-ar fi crezut. Oricine ar fi zis că e din filmele science fiction. Este exact genul de provocări care îi încântă pe aceşti tineri, deosebit de inteligenţi.

În bateriile aparatelor walkie-talkie explodate ar fi fost introdus un compus puternic exploziv denumit PETN (Tetranitrat de penta eritritol), afirmă surse libaneze.

Modul în care materialul exploziv a fost integrat în sistemul de alimentare al aparatelor făcea extrem de dificilă detectarea lui, chiar şi cu scannere.

Morţi şi mii de răniţi în Liban şi Siria, după ce pagerele pe care le aveau au explodat

În Liban, cel puţin 2800 de oameni au fost răniţi şi 8 au murit, într-un val de explozii de pagere, detonate de la distanţă. Neoficial, se vorbeşte despre un atac israelian care i-a vizat pe membrii grupării Hezbollah.

The post Israelul păstrează tăcerea privind explozia simultană a pagerelor și a altor dispozitive în Liban appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *