Joe Biden: Asasinarea liderului Hezbollah de către Israel este o „măsură justă” pentru numeroasele sale victime

Asasinarea liderului Hezbollah Hassan Nasrallah într-o lovitură a armatei israeliene lângă Beirut este „o măsură justă pentru numeroasele sale victime, între care mii de civili americani, israelieni şi libanezi”, a declarat sâmbătă preşedintele american Joe Biden, relatează AFP.

„Statele Unite susţin pe deplin dreptul Israelului de a se apăra împotriva Hezbollah, Hamas, houthi şi orice altă grupare teroristă susţinută de Iran”, a adăugat preşedintele american într-un comunicat.

El a precizat că a cerut Pentagonului „să consolideze sistemul de apărare al forţelor militare americane în Orientul Mijlociu” pentru a „reduce riscul unui război regional de mare amploare”.

„Obiectivul nostru este să dezamorsăm conflictele în curs în Gaza şi Liban prin mijloace diplomatice”, a adăugat Biden, cerând să se ajungă la un acord care să permită populaţiei „să revină la locuinţe în Israel şi în sudul Libanului”.

La rândul său, vicepreşedinta SUA Kamala Harris l-a descris sâmbătă pe liderul Hezbollah Hassan Nasrallah drept „terorist cu sânge american pe mâini”. „Astăzi, victimele Hezbollah au o măsură justă”, a adăugat candidata democrată la alegerile prezidenţiale din SUA. „Voi sprijini întotdeauna dreptul Israelului de a se apăra”, a subliniat ea.

Departamentul de Stat al SUA a ordonat sâmbătă plecarea familiilor angajaţilor ambasadei americane din Liban „din cauza situaţiei de securitate volatile şi imprevizibile din Beirut” şi le-a cerut cetăţenilor americani „să părăsească Libanul atât timp cât opţiunile comerciale rămân disponibile”. Preluare: Agerpres

The post Joe Biden: Asasinarea liderului Hezbollah de către Israel este o „măsură justă” pentru numeroasele sale victime appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *