Kelemen Hunor, la TVR Info: Din punctul meu de vedere, PSD sau PNL trebuie să fie în opoziție, în funcție de rezultatul alegerilor

După alegerile de anul acesta, PSD sau PNL ar trebui să fie în opoziție, este de părere președintele UDMR. Invitat la emisiunea Prim Plan de la TVR Info, Kelemen Hunor a explicat care este viziunea sa din acest punct de vedere.

Kelemen Hunor, președintele UDMR: De obicei, după alegeri se resetează jocul, pe de o parte. Pe de altă parte, eu am o altă viziune. Nu vreau să ma uit doar la perioada 2025-2028. Vorbeam de greutățile care urmează și care trebuie rezolvate. De la problemele demografice – și aici într-adevăr e nevoie de multe politici publice pe termen foarte lung, dacă nu vrem o țară goală peste 15-20 de ani – dar, cum greutățile sunt enorm de mari, din punctul meu de vedere, PSD sau PNL trebuie să fie în opoziție, în funcție de rezultatul alegerilor. Fiindcă dacă nu va fi unul dintre aceste partide în opoziție, alternativa în 2028 va fi AUR-Șoșoacă. Ceea ce nu cred ca veți dori. Că ei vor fi în opoziție, vor fi vocea opoziției. USR-ul e foarte plafonat, cum suntem și noi, dar un pic mai sus, nu are unde să crească și, dacă nu există o alternativă reală – și PNL poate să fie o alternativă reală sau PSD – atunci, în 2028, ne vom trezi cu oameni care se vor îndrepta cu votul lor spre aceste două partide care s-ar putea să fie un singur partid până atunci. Să nu subestimați furia oamenilor. Vor fi nemulțumiri. În sectorul bugetar sigur că vor fi nemulțumiri. Poate că dacă măsurile vor fi corecte, atunci pe partea economică nu vor fi oameni nemulțumiți, dar în zona bugetară vor fi.

The post Kelemen Hunor, la TVR Info: Din punctul meu de vedere, PSD sau PNL trebuie să fie în opoziție, în funcție de rezultatul alegerilor appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *