Klaus Iohannis: Nu voi demisiona din funcție. Nu voi candida la alegerile parlamentare din decembrie

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, într-un mesaj transmis de Administrația Prezidențială, că nu va candida la alegerile parlamentare din acest an, indiferent de decizia Biroului Electoral Central.

„Așa cum am declarat în mai multe rânduri, îmi voi încheia mandatul de Președinte al României la termen și nu voi demisiona din funcție. Nu voi candida la alegerile parlamentare din decembrie, indiferent de decizia pe care o va adopta astăzi Biroul Electoral Central. Nu am susținut și nu susțin modificarea legislației electorale în favoarea unei singure persoane” a transmis preşedintele Klaus Iohannis.

ohannis a declarat miercuri, la New York, despre modificarea legii care i-ar fi permis să candideze la Senat că nu a dorit o lege pentru el şi că va avea grijă ca aceasta să nu existe.

„Nu am dorit o lege pentru mine, nu doresc o lege pentru mine şi pot să vă spun cu certitudine că voi avea grijă că această lege să nu existe. Nu este posibil să se facă o lege pentru o persoană şi atunci cred că m-am exprimat foarte clar. Bref, nu va exista această lege şi eu nu doresc să existe”, a dat el asigurări, într-o declaraţie acordată jurnaliştilor, pe marginea Adunării generale a ONU.

Biroul Electoral Central ar trebui să dea, vineri, un punct de vedere în cazul solicitării liberalilor privind candidatura şefului statului la alegerile parlamentare.

Parlamentarii PNL Daniel Fenechiu şi Gabriel Andronache au depus, săptămâna trecută, la Parlament, o propunere legislativă care prevede că preşedintele României poate candida, în ultimele trei luni ale mandatului, ca independent pe listele unui partid sau alianţe la alegerile parlamentare. Proiectul modifică, în acest sens, articolul 52 din legea privind alegerea Senatului şi Camerei Deputaţilor.

The post Klaus Iohannis: Nu voi demisiona din funcție. Nu voi candida la alegerile parlamentare din decembrie appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *