La școala din Fibiș, județul Timiș, 30 de elevi au devenit scriitori și au propria carte tipărită

O învățătoare din județul Timiș, împreună cu o asociație culturală, demonstrează cât de ușor e să apropii un copil de citit, de o carte. La școala din Fibiș, aproape 30 de elevi, de la clasele a III-a și până la a VI-a, au devenit scriitori și au propria carte tipărită. Îndrumați de o scriitoare, și-au așternut pe hârtie gândurile, sentimentele și emoțiile, într-un mod care i-a suprins chiar și pe ei.

Într-o lume dominată de ecrane, copiii de la școala din Fibiş au descoperit că există și o altă lume: frumoasă, bogată și colorată. Cea a cuvintelor și a cărților.

În vara acestui an, aproape 30 de elevi au participat la ateliere de scriere creativă cu Ana Maria Sandu, o scriitoare de cărți pentru copii din București.

Copiii și-au pus la treabă imaginația, iar ce le-a ieșit i-a încântat atât de mult, încât unii își chiar vor să devină scriitori.

Asociația Culturală Educație prin Artă a venit cu acest proiect pentru că vrea să atragă cât mai mulți copii spre poveste și lectură.

Lansarea cărții a avut loc în Căminul Cultural din localitate. Pentru a simți cu adevărat cum trăiește un scriitor lansarea unei cărți, elevii au avut și o sesiune de dat autografe.

The post La școala din Fibiș, județul Timiș, 30 de elevi au devenit scriitori și au propria carte tipărită appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *