Lider al Hezbollah, vizat de un atac israelian la Beirut. 274 de morţi, în bombardamentele de luni

Aviaţia israeliană a lansat luni seară un val de bombardamente în Valea Bekaa din estul Libanului, după o serie de raiduri care au vizat în partea de sud a acestei ţări gruparea islamistă pro-iraniană Hezbollah şi care s-au soldat cu cel puţin 274 de morţi, dintre care 39 de femei şi 21 de copii, relatează agenţiile AFP şi Reuters.

Armata israeliană afirmă că a lovit în seria de bombardamente de luni circa 800 de ţinte ale mişcării Hezbollah, inclusiv lansatoare de rachete sau depozite de arme şi muniţii.

Una dintre aceste ţinte a fost o locaţie din apropierea capitalei Beirut unde s-ar fi aflat un comandant de rang înalt al grupării Hezbollah, Ali Karaki. Nu se cunoaşte deocamdată soarta acestui comandant, care era responsabil pentru frontul de sud.

Israelul se pregătește pentru un atac major în Liban. Netanyahu: Nu aşteptăm ameninţarea, o anticipăm. Oriunde, oricând

Aviația israeliană atacă de luni dimineața în valuri mai multe obiective din Liban.

Premierul libanez Najib Mikati a denunţat „un plan de distrugere” a ţării sale, unde spitalele au fost plasate în alertă în sud şi est în faţa valului de răniţi, al căror număr a depăşit o mie în urma bombardamentelor israeliene desfăşurate luni.

Spitalele libaneze se confruntă astfel cu peste 5.000 de răniţi, luând în calcul şi victimele exploziilor aparatelor de comunicaţii – pagere şi dispozitive walkie-talkie – ale Hezbollah detonate de la distanţă săptămâna trecută în două operaţiuni atribuite Israelului.

Guvernul libanez a activat luni complet planul naţional de urgenţă pentru asistarea numărului considerabil de persoane strămutate în sudul şi estul ţării în urma bombardamentelor israeliene masive.

Israelul îi sfătuieşte pe cetăţenii libanezi să se „îndepărteze de obiectivele” Hezbollah din sudul Libanului

Armata Israelului i-a sfătuit luni pe cetăţenii libanezi să se „îndepărteze de obiectivele” Hezbollah din sudul Libanului, menţionând că raidurile vizând mişcarea islamistă „vor continua într-un viitor apropiat” şi vor fi „mai importante şi mai precise”.

Într-un mesaj video, premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a cerut cetăţenilor libanezi să se „îndepărteze de zonele periculoase”, asigurându-i că odată ce operaţiunea israeliană se va fi încheiat vor putea reveni de unde au plecat.

De partea sa, Hezbollahul afirmă că a lansat rachete asupra nordului Israelului, susţinând că ar fi lovit acolo o bază a armatei israeliene.

The post Lider al Hezbollah, vizat de un atac israelian la Beirut. 274 de morţi, în bombardamentele de luni appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *