Liderul Hezbollah, primul discurs după exploziile pagerelor: Acesta este terorism pur și simplu. Sunt crime de război sau cel puțin declarații de război

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a calificat exploziile dispozitivelor de comunicare folosite de membrii mișcării sale „crime de război sau cel puțin o declarație de război”, în timp ce avioane israeliene survolau Beirutul la altitudine joasă, provocând un zgomot masiv, transmite BBC.

“Frontul libanez nu se va opri înainte ca agresiunea din Gaza să înceteze” a mai spus Nasrallah.

„În numele tuturor celor care au pierdut martiri, care au fost răniți, în numele tuturor celor care au luptat în numele Gaza, le spunem lui Netanyahu și Gallant, inamicului, că frontul libanez nu se va opri înainte ca agresiunea din Gaza să înceteze”, spune el.

„Rezistența din Liban nu va înceta să sprijine oamenii din Gaza și Cisiordania”.

El dă vina pe Israel pentru atacurile asupra pagerelor și walkie-talkie, despre care spune că nu a ținut cont de viețile nevinovate și de viețile copiilor. Aproximativ 4.000 de pagere au fost vizate, adaugă el.

Unii dintre cei uciși nu au fost încă incluși în cifrele oficiale, spune el.

Nasrallah acuză Israelul că a încercat să ucidă 4.000 de oameni în același timp și spune că atacul de miercuri a fost, de asemenea, menit să ucidă încă aproximativ o mie de oameni.

„Acesta este terorism pur și simplu. Le vom numi masacrul de marți și masacrul de miercuri. Acestea sunt crime de război sau cel puțin declarații de război”, spune el.

„Dumnezeu este milostiv și a prevenit mai mulți morți și răniți. Un număr de pagere au fost scoase din uz sau oprite. Unele nu au fost alocate și sunt încă în depozit”.

The post Liderul Hezbollah, primul discurs după exploziile pagerelor: Acesta este terorism pur și simplu. Sunt crime de război sau cel puțin declarații de război appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *