Lovitura Lu’ Tache: IOHANNIS, AI CONTAMINAT DECONTAMINĂRILE OMV?!

În data de 18 septembrie, solicitam conducerii OMV clarificări cu privire la licitațiile contractelor de decontaminare.

Singurul răspuns primit fiind: „solicitarea ta a fost înregistrată în sistemul nostru cu următoarele detalii:

Număr caz: 01277638

Creat în 18 septembrie 2024”.

Și tot „în atenția doamnei Ramona Zanfirescu, purtător de cuvânt OMV PETROM”, reveneam cu o nouă solicitare, în data de 27 septembrie, pe aceleași subiecte strict jurnalistice.

În lipsa oricărui răspuns la solicitările ASI GLOBAL USA înregistrate oficial, nu putem decât să tragem concluzia că purtătoarea de cuvânt a companiei austriece preferă o „dezbatere publică” pe acest caz. Ceea ce este și cazul nostru!

Astfel că, ținând cont de eventualele vulnerabilități majore de mediu la nivelul întregii țări, DIVIZIA INTERNĂ a ASI GLOBAL USA solicită verificarea, ÎN REGIM DE MAXIMĂ URGENȚĂ, de către compania OMV PETROM, autoritățile judiciare – în frunte cu DNA și DIICOT, STRUCTURILE CENTRALE, unde deja există dosare penale pe rol cu privire la „DECONTAMINĂRILE FICTIVE”! – ca și de către structurile abilitate ale MINISTERULUI MEDIULUI următoarele aspecte:

• Licitația CN 10645388/29.01.2024 – Servicii de gestionare a deșeurilor pentru amplasamentele OMV PETROM localizate onshore – 3 (trei) Loturi, durata contractului – 3 (trei) ani;

• Procedura desfășurării care se efectuează în prezent conturează sau nu, încă de la început, „unidirecționarea” către Oil Depol Service, fapt posibil dovedit de către Comisia de Evaluare condusă de RADU CĂPRĂU și MIHAELA URZICĂ? Comisie care a admis deja ofertele cu prețuri suspecte a fi „sub nivelul ordinar al dumpingului” (tarife care nu ar reflecta realitatea economico-financiară a anului 2024), depuse de asocierea dintre Oil Depol Service, Ecomed Eastern Europe, Pikanore SRL și Michael Oil & Gas Services?

• Există sau nu, astfel, riscul săvârșirii infracțiunii de deturnare a licitațiilor publice, care stabilește exact „înțelegerea între participanți pentru a denatura prețul de adjudecare”?

• Reprezentanții Oil Depol Service, numiții M.R. și F.D., au agreat împreună cu societățile enumerate ca fiecare dintre acestea să câștige câte un lot dintre cele 3 (trei) scoase la licitație, prin utilizarea acelorași metode clasice de „unidirecționare” a licitațiilor, respectiv ofertarea unor prețuri subevaluate pentru a exclude din start ceilalți potențiali participanți?

• Din nou, există indicii grave de fraudare a selecției și încredințarea contractelor de decontaminare pe criterii care nu reflectă realitatea din teren, dar acceptate cu lejeritate de conducerea Downstream OMV PETROM?

• Prin urmare, participarea și câștigarea unor licitații controversate de către firme cu „istoric neconform” evidențiază sau nu o posibilă protecție acordată unor practici infracționale precum „facturare cantități nereale și repetitivă sau înregistrare cu destinații de valorificare/eliminare fictive sau sub justificarea unui același aviz de însoțire a mărfii pentru aceeași unică marfă, servicii contractate efectuate în contradicție cu legislația de mediu sau neprestație faptică”?

• De ce a acceptat contractantul ofertele cu aceleași asocieri de firme pentru toate loturile, doar pentru că s-a schimbat liderul?

• Ancheta internă desfășurată la nivelul superior al conducerii de la Viena a OMV PETROM, după dezvăluirile ASI ROMÂNIA – SUA, a scos la iveală faptul că Radu CĂPRĂU ar fi fost deja avertizat de către colegii austrieci că nu se respectă legislația actuală la organizarea licitațiilor?

• Au fost sau nu sprijinite în continuare societățile asociate?

• S-a acordat sau nu acest sprijin în urma SOLICITĂRII NEOFICIALE a unei instituții precum ADMINISTRAȚIA PREZIDENȚIALĂ?

La ultima întrebare putând răspunde foarte bine, după 8 decembrie, chiar și cetățeanul Klaus Werner Iohannis. Mai ales dacă se va angaja la o multinațională… Știe el care… Dar și BIROUL „OCI”!

ULTIMA ORĂ! Am intrat în posesia LISTEI cu numele și funcțiile cetățenilor austrieci, angajați ai companiei austriece, care au fost „EXPULZAȚI” de la București pentru că au deranjat INTERESELE BĂIEȚILOR DEȘTEPȚI din SERVICII în cazul DECONTAMINĂRILOR FICTIVE!

Sursă: asi-romania.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *