Mesaje RO-Alert pentru locuitorii din Tulcea și Constanța, în urma unor noi atacuri declanșate de ruși asupra Ucrainei

Locuitorii din Tulcea și Constanța au fost avertizați, în seara zilei de sâmbătă și în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 02.50, în privința pericolului căderii unor obiecte din spațiul aerian, ca urmare a unor noi atacuri declanșate de Federația Rusă asupra Ucrainei. Potrivit unor informații neconfirmate oficial, o dronă ar fi intrat în spațiul aerian al României.

Sâmbătă seară a fost transmis un mesaj RO-Alert pentru zona de nord a Deltei Dunării, după ce structurile de apărare și securitate națională au interceptat un posibil atac al Federației Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei, în proximitatea graniței cu România, au transmis autoritățile.

Mesajul transmite informații de avertizare și de informare a populației cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian, dar și despre măsuri de adăpostire, în cazul în care situația o impune.

Autoritățile precizează că mesajele au rolul de a informa populația din zona de graniță a României cu Ucraina despre faptul ca sunt posibile atacuri ale Federației Ruse asupra teritoriului ucrainean și că există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriul nostru.

Nu au fost înregistrate imediat apeluri la numărul unic de urgență 112.

 

 

The post Mesaje RO-Alert pentru locuitorii din Tulcea și Constanța, în urma unor noi atacuri declanșate de ruși asupra Ucrainei appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *