METEO. Avertizări de ploi torențiale în județele deja devastate de inundații

Noi avertizări de ploi torențiale în județele deja devastate de inundații, iar în restul țării temperaturile scad din nou.

Meteorologii au emis o atenționare de cod galben de ploi până la ora 18:00 în Moldova și nordul Dobrogei, iar în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 30 de l/mp.

Joi, vremea se va menține închisă și vor fi averse însemnate cantitativ în cea mai mare parte a Moldovei, în Dobrogea, estul Transilvaniei, Muntenia cât și în zonele de munte. În restul regiunilor, trecător se arată soarele iar vântul se va intensifica în sud-estul țării. Maximele vor fi cuprinse între 16 și 26 de grade.

În Capitală vom avea o zi răcoroasă, cerul se va înnoră treptat pe parcursul zilei și trecător va ploua. În schimb, vântul se va simți destul de tare iar mercurul din termometre va urca până la 20 de grade, o temperatură sub normalul perioadei.

La munte, în prima parte a zilei soarele își va face simțită prezența, apoi norii se vor strânge în peisaj și va ploua în Carpații Orientali, iar la noapte în Meridionali. Vântul va sufla cu viteze de peste 60 de km/h iar prin stațiuni temperaturile rămân asemănătoare celor de ieri.

Pe litoral vremea va fi rece și instabilă. Va ploua destul de mult iar vântul va prinde putere, temperaturile vor urca până la cel mult 21 de grade iar apa mării va avea în jur de 20.

Vineri, atmosfera va fi schimbătoare și vor fi ploi de scurtă durată în sudul Banatului, Oltenia, sudul Munteniei și al Dobrogei, cât și la munte și tot pe aici vântul va sufla cu putere cu viteze de peste 50 de km/h. Dimineața, izolat, se va forma ceață în special în Transilvania și Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 25 de grade.

Vremea în Europa

În Peninsula Iberică vremea se va menține în general frumoasă și doar pe arii restrânse vor fi averse, însă în nord-vest cât și în sud-vest atmosfera va fi instabilă. Izolat se vor acumula cantități însemnate de apă.

În Peninsula Scandinavă vântul va sufla cu putere, vor fi perioade cu soare, dar local vor fi și ploi.

În restul continentului vorbim tot de ploi torențiale și căderi de grindină, mai ales în nordul Italiei.

The post METEO. Avertizări de ploi torențiale în județele deja devastate de inundații appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *