Misiune de 16 ore pentru salvarea unui turist accidentat la coloană în Piatra Craiului

Misiuni dificile pentru salvamontiștii din Argeș. După ce au recuperat un bărbat în vârstă de 71 de ani care se rătăcise în Munții Făgăraș, salvatorii au pornit către masivul Piatra Craiului. Acolo un alt bărbat avea nevoie de ajutor după ce se rănise la coloana vertebrală în urma unei căderi. Intervenția a durat 16 ore şi a fost îngreunată de traseul accidentat.

Bărbatul rănit, de profesie medic, era și voluntar în cadrul Salvamont Bistrița și Satu Mare.

Ieri, în masivul Piatra Craiului s-a desfășurat un maraton montan, iar bărbatul a încercat să coboare pe niște cabluri, dar a alunecat.

Mihai Enache, șef Salvamont Câmpulung Muscel: Un accident destul de grav, o persoană a căzut de la 50-100 de metri într-o zonă foarte greu accesibilă și prezenta multe traumatisme la spate, membre și cap și având în vedere ora târzie la care a venit apelul, singura soluție de a merge a fost terestru.

Salvamontiştii din judeţul Argeş au fost nevoiți să meargă pe jos că să ajungă la bărbatul rănit. Misiunea lor a durat mai bine de 16 ore. Oamenii muntelui au cerut ajutorul unui elicopter, dar acesta nu a putut interveni din cauza condițiilor meteo.

Mihai Enache, şef Salvamont Câmpulung Muscel: S-a intervenit cu 8 salvatori montani și a fost nevoie de tehnici specifice ceea ce a dus ca acțiunea să dureze foarte mult, o acțiune maraton de 16 ore din cauza norilor intervenția pe aer nu a fost posibilă. A fost o acțiune pe care nu ne-am dorit-o, extrem de dificilă și tehnică. Victima a fost predată conștienta SMURD-ului și apoi dusă la spital.

Tot aseară, un bărbat de 71 de ani s-a rătăcit în zona Viștea, din Munții Făgăraș, dar a fost găsit după câteva ore tot de salvamontiștii din Argeș.

În ultimele 24 de ore, în toată țara au fost aproape 40 de apeluri prin care se cerea ajutorul de urgență al salvatorilor. Cele mai multe au fost pentru Salvamont Zărneşti. 47 de persoane au fost salvate, iar 8 au avut nevoie de spitalizare.

The post Misiune de 16 ore pentru salvarea unui turist accidentat la coloană în Piatra Craiului appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *