Miting pentru siguranța în trafic, după moartea unui copil de 11 ani într-un accident rutier din comuna Cristian

Protest pentru siguranţă într-o comună braşoveană. Moartea unui copil de 11 ani în urma unui accident rutier i-a scos în stradă pe localnicii din Cristian.

Oamenii spun că lipsa trotuarelor reprezintă un pericol permanent pentru pietoni, mai ales seara, când vizibilitatea este scăzută. Şi cer autorităţilor locale să ia măsuri pentru că astfel de tragedii să nu se mai repete.

Pe 10 septembrie, viața unui băiat de 11 ani din comuna brașoveană Cristian s-a sfârșit într-un accident cumplit în zona unei intersecţii periculoase din vecinătatea şcolii. Copilul a fost a fost acroșat de un autocamion.

În zonă nu există trotuare și au mai avut loc accidente rutiere grave. Aseară localnicii din Cristian au ieșit în stradă și au cerut autorităților măsuri urgente pentru ca astfel de situații să nu se mai repete.

După accident, mai mulți părinți au lansat petiţia online ,,Vreau să merg în siguranţă la şcoală”, semnată de peste 700 de persoane. Ei cer ca persoanele responsabile de neaplicarea unor masuri minime de siguranță să fie trase la răspundere. Dar și interzicerea camioanelor de mare tonaj în zona centrală, amenajarea mai multor treceri de pietoni şi trotuare în apropierea unităţilor de învăţământ și introducerea unei limitări de viteză la 30 km/oră, precum și amplasarea de indicatoare cu mesajul „Atenţie copii”.

Reprezentanții muncipalității caută soluții și susțin că sunt în curs de avizare două noi treceri de pietoni în zonă.

Gicu Cojocaru, primarul comunei Cristian: Noi acolo nu am amenajat acel trotuar pentru că e o zonă pe care nu o agreăm și nu se poate autoriza pentru trecere, trecerea semnalizată e la 40- 50 de metri de locație, locul e unul de risc maxim.

Locul în care s-a produs accidentul este o succesiune de curbe de 90 de grade, ceea ce face imposibilă amplasarea unei treceri de pietoni în zonă.

The post Miting pentru siguranța în trafic, după moartea unui copil de 11 ani într-un accident rutier din comuna Cristian appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *