Nicuşor Dan, despre furtună: Am avut 37 de l/mp

Nicuşor Dan, despre furtună: Am avut 37 de l/mp

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de canalizare a făcut faţă precipitaţiilor, iar vântul nu a fost foarte puternic.

”Nouă ne era teamă de forţa vântului. Nu a existat, adică a fost în limitele normale. Iar în ceea ce priveşte cantitatea de apă, am avut 37 de l/mp. Media pe luna septembrie e undeva la 50, dar sistemul a dus.

S-ar fi întâmplat ceva grav, dacă toată cantitatea asta ar fi fost într-o jumătate de oră. Nu a fost şi atunci sistemul a funcţionat în limite mai mult decât rezonabile”, a declarta Nicuşor Dan, luni, la Digi 24

Nicuşor Dan a spus că a avut informaţii exacte despre cum va fi vremea.

”Există un Comitet Local pentru Situaţii de Urgenţă care avea informaţii de la Institului de Meteorologi, am fost în contact cu directorul de la Apanova care e o companie internaţională, sunt într-o reţea de astfel de companii, au acces la date internaţionale. Mi-au spus că sunt şanse extrem de mici ca această apă să fie deodată. Acelaşi lucru mi-au spus şi autorităţile naţionale duminică dimineaţa. Deci am fost relativ relaxaţi”, a precizat Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei a fost întrebat dacă a fost necesară transmiterea RO-Alert, însă el a declarta că nu este atributul primarului acest serviciu şi că el a fost mai degrabă interesat de cantitatea apei şi dacă sistemul de canalizare face faţă.

”Teama mea a fost… viteza vântului putea să ajungă la 80km/oră, ceea ce ar fi fost periculos. Nu a fost. Mai departe nu sunt în măsură să comentez. Autorităţile naţionale au spus că o să fie o cantitate mare de apă, s-a estimat la 50-60 litri, au fost 37, dar că o să fie distribuit în timp.

Aşa a şi fost. Pe mine m-a îngrijorat, vânt am mai avut în Bucureşti, eu mm fost interesat de cantitatea de apă şi dacă sistemul duce”, a declarta Nicuşor Dan.

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codului portocaliu, în perioada 29.09, ora 08:00 – 30.09, ora 05:30, pompierii au gestionat 45 de intervenţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *