O femeie din Africa de Sud, care a împlinit 118 ani, ar putea fi cea mai vârstincă persoană din lume

O femeie din Africa de Sud a sărbătorit vineri 118 ani – fiind una dintre cele mai vârstnice persoane din lume – printr-o mică petrecere organizată într-un azil pentru bătrâni situat la 180 de kilometri nord-est de oraşul Cape Town, informează AFP.

Margaret Maritz s-a născut pe 27 septembrie 1906, potrivit unei copii a cărţii sale de identitate, prezentată în faţa jurnaliştilor de o asociaţie care a contribuit la organizarea acelei petreceri aniversare în localitatea Touws River.

Cartea sa de identitate nu a putut fi verificată independent. Dacă data ei de naştere este reală, atunci Margaret Maritz este mai bătrână decât japoneza Tomiko Itooka, în vârstă de 116 ani şi născută pe 23 mai 1908, înregistrată de organizaţia americană Gerontology Research Group ca fiind „cea mai vârstnică persoană din lume„.

Alături de cei 14 copii ai ei, sud-africanca a suflat într-o lumânare de pe un tort aniversar de mari dimensiuni.

Vorbeşte despre viaţa ei de când era tânără, spunând că trebuie să ne respectăm părinţii. Nu a băut alcool, nu a fumat„, a declarat Gregory Elroy Adams, un infirmier din acel azil.

Maria Branyas Morera, decana de vârstă a umanităţii, a murit la vârsta de 117 ani

Decana de vârstă a umanităţii, Maria Branyas Morera, a decedat marţi la vârsta de 117 ani la Olot, în nord-estul Spaniei, a anunţat familia sa pe contul său de X, informează AFP.

Nu ştiu dacă eu voi ajunge la vârsta asta. Dar, pentru mine, este un foarte mare privilegiu să am o mamă care are această vârstă„, a declarat unul dintre copiii ei, Liza Daniels, în vârstă de 67 de ani.

Decedată în 1997, franţuzoaica Jeanne Calment, care a trăit până la 122 de ani şi 164 de zile, a fost cea mai vârstnică persoană cunoscută din lume, potrivit site-ului Guinness World Records.

Mai multe persoane au susţinut că erau mai bătrâne decât Jeanne Calment, dar nu au existat niciodată dovezi suficiente pentru a fi siguri de acest lucru„, au adăugat reprezentanţii Guinness World Records. Preluare Agerpres

Crește numărul persoanelor a căror vârstă depășește 100 de ani. Ce stil de viață au oamenii longevivi

Dacă îți dorești să trăiești peste 100 de ani, experții recomandă adoptarea unor obiceiuri sănătoase care pot contribui semnificativ la longevitate. Numărul centenarilor a crescut semnificativ în ultimele decenii.

The post O femeie din Africa de Sud, care a împlinit 118 ani, ar putea fi cea mai vârstincă persoană din lume appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *