O nouă pictură murală în Bacău, a artistului plastic Bogdan Scutaru

An de an, noi picturi murale schimbă faţa multor orașe din România. În Bacău, peretele unui bloc are o lucrare aparte: portretul lui Vasile Alecsandri, un graffiti de 20 de metri înălțime și zece lățime. Artişti români şi străini creează în Bacău lucrări de mari dimensiuni, spre bucuria localnicilor.

Pictura murală care îl înfățișează pe Vasile Alecsandri este creația unui artist român stabilit în Danemarca. Bogdan Scutaru a fost invitat la Bacău de reprezentanții bibliotecii județene și o organizație nonprofit, după ce anul trecut pictase portretul lui George Bacovia. În lucrarea de acum se pot observa elemente care descriu pasiunile și preocupările lui Vasile Alecsandri.

Bogdan Scutaru, artist plastic: Am vrut să pun în valoare activitatea lui. Pe el l-am împins puțin în fundal printre natura care îi plăcea lui foarte mult. Și am vrut să aduc în față activitatea lui de scriitor, culegător de folclor, activitaea diplomatică, pentru că el a militat pentru unire, pentru Mica Unire.

Adrian Jicu, managerul Bibliotecii Județene, „Costache Sturza”, Bacău: M-am bucurat că Bogdan Scutaru, un artist extraordinar, a acceptat această provocare de a-i da un chip altfel lui Alecsandri, de a-l oferi băcăuanilor și celor care vor trece prin Bacău, o reprezentare așa cum și-a imaginat-o el a personalității lui Vasile Alecsandri.

În Bacău a ajuns o tradiție în ultimii ani că fațada blocurilor să devină locul de exprimare a multor artiști veniți din lumea întreagă. Și e o încântare pentru trecători.

Lucian Popa, coordonator Zidart: Am ajuns la peste 60 de picturi murale în 7 ani de zile, iar cu această nouă lucrare, care a luat naștere într-un parteneriat cu o instituție publică ne bucură foarte mult să vedem că vin din ce în ce mai mulți parteneri în acest demers al nostru de a crea o identitate vizuală acestui oraș, de a dezvoltă obiective turistice în județul Bacău.

La anul, un alt personaj important al literaturii și istoriei românești va fi imortalizat pe una dintre clădirile orașului. Numele lui rămâne deocamdată o surpriză.

The post O nouă pictură murală în Bacău, a artistului plastic Bogdan Scutaru appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *