Organizaţia Salvaţi Copiii România atrage atenţia asupra riscurilor la care sunt expuşi copiii din localităţile lovite de inundaţii. ”Sunt afectaţi psiho-emoţional”

Aproape 2.000 de copii din judeţul Galaţi au nevoie urgentă de sprijin, după ce inundaţiile severe le-au afectat grav casele, familiile şi şcolile, transmite vineri Organizaţia Salvaţi Copiii România.

”Organizaţia Salvaţi Copiii România atrage atenţia asupra riscurilor la care sunt expuşi copiii din localităţile grav afectate de inundaţii, de la cele privind sănătatea fizică, prin expunerea la frig şi alimentaţie precară, la traumele emoţionale pe termen lung”, se arată într-un comunicat.

Echipele mobile Salvaţi Copiii sunt prezente pe teren începând cu data de 16 septembrie, pentru a evalua nevoile şi a oferi produse de primă necesitate, în nouă localităţi din judeţul Galaţi: Slobozia Conachi, Pechea, Costache Negri, Cudalbi, Cuza Vodă, Cuca, Corod, Griviţa, Călmăţui.

În aceste localităţi sunt aproximativ 5.880 de gospodării afectate, iar din datele obţinute pe teren de la şcoli, primării, dispensare au fost identificaţi 1.800 de copii afectaţi, se precizează în comunicatul citat.

În perioada 16 – 24 septembrie, 480 de persoane au fost sprijinite, dintre care aproximativ 320 de copii.

De asemenea, şcolile afectate de inundaţii au nevoie de dotare, pentru a putea relua cursurile, atrage atenţia Salvaţi Copiii.

Mecanismul de urgenţă poate fi sprijinit prin donaţii în contul RO04RNCB0071011434790009.

Inundațiile au lăsat mii de copii din zone rurale fără acces la educație și bunuri esențiale. Cum îi putem ajuta

În centrul de zi din comuna Pechea, viitura a distrus aproape tot. Este pentru a doua oară când locul devenit sprijin pentru copiii din familii aflate în dificultate este acoperit de ape.

Ca măsuri de intervenţie imediată, echipele mobile Salvaţi Copiii România au distribuit produse de îngrijire personală de primă necesitate, produse de curăţenie şi igienizare a spaţiilor, produse de îngrijire specifice nou-născuţilor şi sugarilor, îmbrăcăminte şi încălţăminte, pături şi pilote, ghiozdane cu rechizite.

”Copiii sunt cei mai afectaţi, suferă de frig şi sunt afectaţi psiho-emoţional. Nevoile identificate sunt cele legate de subzistenţa imediată – alimente, haine, pături, apă potabilă, precum şi cele necesare reinserţiei în şcoală – rechizite, ghiozdane. Totodată, echipele Salvaţi Copiii România au constatat că este nevoie de servicii de suport emoţional”, mai arată sursa citată.

Ca urmare a ploilor abundente din 14 septembrie, 28 de localităţi din judeţul Galaţi au fost afectate de inundaţii. Din datele oficiale, peste 7.000 de gospodării şi aproximativ 20.000 de persoane sunt afectate. Două tabere pentru sinistraţi au fost ridicate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă la Pechea şi Slobozia Conachi (200 de locuri) în judeţul Galaţi, iar alte facilităţi de cazare au fost amenajate în şcoli, acestea nefiind locuite în prezent. Majoritatea familiilor afectate şi-au pierdut toate bunurile şi chiar documentele de identitate, precizează Salvaţi Copiii. Preluare: Agerpres

The post Organizaţia Salvaţi Copiii România atrage atenţia asupra riscurilor la care sunt expuşi copiii din localităţile lovite de inundaţii. ”Sunt afectaţi psiho-emoţional” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *