Preţurile petrolului au scăzut vineri cu mai mult de 2%

Preţurile petrolului au scăzut vineri cu mai mult de 2%

Preţurile petrolului au scăzut vineri cu peste 2%, după date care au arătat că ocuparea forţei de muncă din SUA a crescut sub aşteptări în august, şi erau pe cale să înregistreze pierderi săptămânale puternice, deoarece preocupările legate de cerere au depăşit efectul amânării de către OPEC+ a creşterii ofertei, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 1,62 USD, sau cu 2,23%, la 71,07 USD pe baril până la ora 16:05 GMT.

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate din SUA au scăzut cu 1,52 USD, sau cu 2,2%, la 67,63 USD.

La nivelul săptămânii, preţul petrolului Brent era pe cale să înregistreze o scădere de 10%, în timp ce WTI se îndrepta către o scădere de aproximativ 8%.

Datele guvernului american de vineri au arătat că ocuparea forţei de muncă a crescut mai puţin decât erauaşteptările, în august, dar o scădere a ratei şomajului la 4,2% a sugerat că o încetinire ordonată a pieţei muncii a continuat şi probabil că nu justifică o reducere mare a ratei dobânzii de către Rezerva Federală, în această lună, conform News.ro.

”Raportul privind locurile de muncă a fost puţin cam slab şi a sugerat că economia din SUA este în declin”, a declarat Bob Yawger, director pentru contracte futures cu energie la Mizuho.

Preocupările legate de cererea chineză au continuat să exercite presiuni asupra preţului petrolului, a spus Yawger.

Joi, preţul petrolului Brent a închis la cel mai redus nivel din iunie 2023, în ciuda unei scăderi a stocurilor de petrol ale SUA şi a deciziei OPEC+ de a amâna creşterile planificate ale producţiei de petrol.

Stocurile de ţiţei din SUA au scăzut cu 6,9 milioane de barili, până la 418,3 milioane de barili, săptămâna trecută, în comparaţie cu o scădere estimată de 993.000 de barili într-un sondaj al analiştilor Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *