Primul transplant de inima robotică. Pacientul, un adolescent de 16 ani

Primul transplant de inima robotică din lume a fost realizat într-un spital din Arabia Saudită. Pacientul, un adolescent de 16 ani, suferea de o formă severă de insuficiență cardiacă. Inima bolnavă a băiatului a fost înlocuită cu o inima-robot, care va pompa corect sângele în tot corpul.

2 ore și jumătate a durat intervenția în timpul căreia a fost îndepărtat organul bolnav, înlocuit cu cel robotic și toate astea printr-o incizie intercostală de numai 6 centimetri.

Dr. Feras Khaliel, chirurg cardio-vascular: Primul transplant de inimă robotică a fost realizat fără
să fie nevoie de deschiderea cutiei toracice. O incizie de aproximativ 6-7 centimetri a fost făcută între coaste. Pacientul are 16 ani şi suferea de insufiecienţă cardiacă severă care începuse să-i afecteze şi alte organe.

Doctorii au decis că are nevoie de un transplant de inimă şi că Ryan va rămâne pe lista de aşteptare până se va găsi un donator compatibil.

Spitalul saudit din Riad are un departament de transplant al organelor robotice. Este primul transplant de inima robotică din lume, dar nu prima operație de acest gen. Anul trecut, tot aici, s-a înregistrat o altă premieră mondială. Un pacient de 66 de ani a primit un ficat robot și intervenția a fost un succes.

Înainte de operație, chirurgii exersează cel puțin două-trei săptămâni înainte de a face operația în sine. Organele robot par să deschidă un nou capitol în tratarea unor boli care altminteri ar fi până la urmă fatale.

The post Primul transplant de inima robotică. Pacientul, un adolescent de 16 ani appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *