Raed Arafat, la TVR Info, despre prevenirea unor tragedii, precum cele de la inundații: Implicare de la autoritățile locale și de la protecția civilă

Este nevoie de analiza situației, de implicare din partea autorităților locale, a comunității, dar și a protecției civile, pentru a preveni tragedii similare celor petrecute în zonele inundate din județul Galați, unde 7 oameni au murit în timpul dezastrului, este de părere Raed Arafat. Șeful DSU a vorbit despre toate acestea la emisiunea Prim Plan de la TVR Info.

Raed Arafat, șeful DSU: Ar trebui fiecare comunitate să stea să analizeze ce se întâmplă. Din ce s-a întâmplat să vadă ce poate să tragă ca lecții, să le implementeze ca soluții. Deci există această posibilitate și oricine poate să o facă. „Ia să vedem ce s-a întâmplat în faza asta? Cum a venit apa? De ce avem 7 oameni care nu am putut să-i salvăm? Unde erau oamenii respectivi? Au ieșit din casă, au fost în casă, nu au auzit, nu au avut sistemul activat”? Știu că una dintre persoane era imobilizată la pat, care nu a putut să se miște. Vecinii știau de ea? Cineva știa de ea, să meargă să o ajute? Deci astea sunt lucrurile pe care trebuie să le analizăm, ca să implementăm soluții cu comunitatea. Asta înseamnă implicare foarte mare și din partea autorităților locale dar și din partea noastră, ca protecție civilă.

Oricine se poate trezi în situația sinistraților din Galați, a mai spus șeful DSU. Din acest motiv, Raed Arafat recomandă ca fiecare familie să-și ia câteva măsuri.

Raed Arafat, șeful DSU: Oamenii nu cred că ei pot să pățească așa ceva. Din păcate, în ziua de astăzi, oricare dintre noi poate să se confrunte cu o situație de urgență de acest tip. Fie că ești în mașină, fie că ești în călătorie și te trezești cu furtuna în față, fie că ești în casă și ai probleme. Din punctul meu de vedere, deja trebuie oamenii să învețe să se pregătească. Una dintre aceste etape de pregătire este să ai casa asigurată. Cel puțin știi că iei o sumă de bani după o catastrofă. Mai vine poate un ajutor de la Guvern, cum se întâmplă acum. Îți acoperi refacerea casei.

Campanie TVR pentru strângere de ajutoare. Puteți aduce donații, la sediul TVR, între orele 8.00 și 20.00

Televiziunea Română a lansat campania „Împreună facem bine” un demers de solidaritate cu oamenii aflaţi în suferinţă în urma inundaţiilor devastatoare din Moldova, care au luat şapte vieţi, au distrus mii de locuinţe, au închis şcoli şi grădiniţe.

The post Raed Arafat, la TVR Info, despre prevenirea unor tragedii, precum cele de la inundații: Implicare de la autoritățile locale și de la protecția civilă appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *