Rareș Bogdan: Nu s-a pus problema unui OUG de modificare a Legii Electorale

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan răspunde PSD după ce a apărut în media informația potrivit căreia liberalii i-ar fi cerut premierului Marcel Ciolacu să emită o ordonanță de urgență prin care să fie modificată legea electorală, astfel încât președintele Klaus Iohannis să poată participa la alegerile parlamentare ca independent pe listele PNL.

”Nu s-a pus problema unui OUG de modificare a Legii Electorale. Nimeni din PNL nu a solicitat premierului sa dea Ordonanța de Urgență astfel încât Președintele Klaus Iohannis să poată candida independent pe listele PNL.

PNL a depus prin liderii celor două Camere ale Parlamentului un amendament la legea privind alegerea Camerei Deputaților și Senatului care să-i permită Șefului Statului să candideze pe listele unui partid politic în ultimele 3 luni de mandat.

Este vorba de un amendament care ar urma să modifice Legea 208/2015 prin care s-ar modifica art.5, alin.2 din această lege.

Ceea ce a apărut în spațiul public, citând surse PSD, este pură ficțiune cu unicul scop de a-l prezenta pe actualul premier ca pe „eroul de la Termopile”.

Nu este prima dată și probabil nici ultima când strategii PSD încearcă asemenea jocuri de imagine, dar opinia publică trebuie să știe. PNL nu a solicitat așa ceva, a scris europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

The post Rareș Bogdan: Nu s-a pus problema unui OUG de modificare a Legii Electorale appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *