Rusia a ridicat aviația deasupra Mării Negre pentru exerciţii de luptă

Divizia aviatică a flotei ruse a Mării Negre a efectuat exerciţii de desfăşurare de luptă deasupra Mării Negre constând în căutarea şi distrugerea de ţinte aeriene şi maritime fără echipaj, a relatat luni agenţia rusă de presă Interfax citând Ministerul rus al Apărării, transmite Reuters.

„Misiunile de luptă s-au desfăşurat în condiţii de întuneric, la altitudini diferite şi au inclus echipaje care s-au ridicat în stratosferă la peste 13.000 de metri altitudine”, potrivit ministerului.

La exerciţii a luat parte şi avionul de luptă Suhoi Su-30SM, bimotor, cu două locuri şi supermanevrabil, proiectat pentru a asigura superioritatea aeriană şi a distruge ţinte aeriene, terestre şi maritime, inclusiv pe timp de noapte şi în condiţii meteorologice dificile, a menţionat Interfax.

Capacităţile forţelor armate ruse au fost puse greu la încercare în cei doi ani şi jumătate care au trecut până acum de război din Ucraina, adaugă Reuters. Forţele ucrainene, în pofida faptului că dispun de o putere de foc navală mult mai mică, au reuşit să lovească dur Flota Mării Negre a Rusiei, a cărei principală bază este portul Sevastopol din peninsula Crimeea.

The post Rusia a ridicat aviația deasupra Mării Negre pentru exerciţii de luptă appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *