Rusia avansează în regiunea Kursk, susține un comandant rus. Apărarea aeriană ucraineană a doborât toate cele 42 de drone şi una dintre cele patru rachete lansate de ruși spre Kiev

Rusia a preluat controlul în încă două sate în regiunea Kursk (vest), a anunţat un comandant rus, în timp ce forţele ruse avansează împotriva efectivelor ucrainene care au trecut graniţa rusă luna trecută, relatează Reuters.

Ucraina a lansat la 6 august cel mai mare atac al unei armate străine asupra Rusiei după cel de-al Doilea Război Mondial, trecând graniţa şi pătrunzând pe teritoriul regiunii vestice Kursk, cu sprijinul dronelor şi al armamentului greu, inclusiv arme de fabricaţie occidentală.

General-maiorul Apti Alaudinov, comandant al forţelor speciale cecene Ahmat şi şef adjunct al departamentului politico-militar al Ministerului rus al Apărării, a declarat că forţele ruse au capturat localităţile Nikolaievo-Darino şi Da rino.

Cele două sate se află la aproximativ 15 km de fostele linii de front stabilite de forţele ucrainene în august şi oferă forţelor ruse o poziţie din care să atace Sverdlikovo, pe care trupele ucrainene l-au folosit drept centru logistic.

Întregul nostru front a avansat„, a declarat Alaudinov, adăugând că forţele ruse avansează şi în estul Ucrainei.

Rusia, care a trimis zeci de mii de trupe în Ucraina în 2022, a început o contraofensivă majoră împotriva forţelor ucrainene mai devreme luna aceasta pentru a respinge forţele ucrainene de pe teritoriul său.

Ucraina, potrivit Ministerului rus al Apărării, a încercat să străpungă frontiera rusă într-un alt loc, la est de forţele ruse care avansează, în încercarea de a deturna forţele de la ofensiva principală de acolo.

Rusia, care controlează aproximativ 18% din teritoriul Ucrainei, a avansat şi în regiunea Doneţk (est), unde a cucerit oraşul Ukrainsk marţi, apropiindu-se tot mai mult de oraşul strategic Pokrovsk.

La Kiev, forţele aeriene ucrainene au declarat joi că au doborât toate cele 42 de drone şi una dintre cele patru rachete utilizate de Rusia în cursul atacurilor de noaptea trecută.

Apărarea antiaeriană a activat în nouă regiuni ucrainene, au afirmat forţele aeriene într-un comunicat pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Serhii Lisak, guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk (centru), a declarat că forţele aeriene au doborât o rachetă deasupra regiunii sale şi că nimeni nu a fost rănit.

Guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Siniegubov, a raportat că şase persoane au fost rănite într-un atac rusesc asupra oraşului Kupiansk (est), situat la opt km de linia frontului.

Infrastructuri civile, o şcoală, o grădiniţă şi 10 clădiri de apartamente au fost avariate în oraşul Harkov (centrul administrativ al regiunii cu acelaşi nume), a spus el.
O instituţie de învăţământ a fost avariată în regiunea Cerkasî, a declarat guvernatorul regional Ihor Tabureţ. Preluare: Agerpres

The post Rusia avansează în regiunea Kursk, susține un comandant rus. Apărarea aeriană ucraineană a doborât toate cele 42 de drone şi una dintre cele patru rachete lansate de ruși spre Kiev appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *