Rusia susţine că a mai cucerit două sate în regiunea Kursk, ocupate anterior de forţele ucrainene

Rusia a anunţat luni că forţele sale au preluat controlul asupra a două sate din regiunea sa vestică Kursk, ocupate anterior de trupele ucrainene, unul în apropiere de Sudja, principalul bastion ucrainean din regiune, şi continuă ceea ce spune că este o contraofensivă semnificativă în sectorul respectiv, relatează Reuters şi EFE.

Potrivit Ministerului Apărării rus, gruparea armată Sever (Nord) a recâştigat controlul asupra micului sat Borki (cu câteva sute de locuitori), la aproximativ 14 kilometri sud-est de Sudja, precum şi asupra localităţii Uspenovka, la sud de Snagost, un avanpost fortificat recucerit săptămâna trecută de Moscova. Cele două localităţi se află la aproximativ 20 km de graniţa cu regiunea ucraineană Sumî.

Forţele ruse se luptă cu trupele ucrainene în regiunea Kursk din 6 august, când Kievul a surprins Moscova cu cel mai amplu atac străin pe teritoriul Rusiei după cel de-al Doilea Război Mondial.

Reuters nu a putut verifica în mod independent informaţiile Ministerului Apărării rus potrivit căruia trupele sale au recucerit aşezările Uspenovka şi Borki.

Ucraina invită ONU şi Crucea Roşie să participe la activităţile umanitare din Kursk

Un comandant rus de rang înalt şi bloggeri de război pro-Kremlin au declarat săptămâna trecută că Rusia a preluat controlul asupra a aproximativ 10 aşezări din regiunea Kursk, deşi Kievul continuă să lanseze contraatacuri pentru a împiedica Moscova să creeze un cordon de securitate în nordul ţării, în special în regiunile Harkov şi Sumî.

Ucraina susţine că forţele sale controlează aproximativ 100 de sate în regiunea Kursk pe o suprafaţă de peste 1.300 km pătraţi, ceea ce sursele ruse contestă.

Armata rusă a lansat săptămâna trecută o contraofensivă pentru a alunga trupele ucrainene din Kursk, care are o graniţă de câteva sute de kilometri cu ţara vecină.

Institutul pentru Studiul Războiului, cu sediul în SUA, susţine că Moscova ar trebui să concentreze mai multe forţe, mai bine pregătite, în zonă dacă doreşte să recâştige controlul asupra întregii frontiere.

În acelaşi timp, forţele ruse avansează spre Pokrovsk (regiunea Doneţk), nod feroviar şi logistic cheie pentru forţele ucrainene în estul ţării. Căderea acestuia ar fi un pas înainte către obiectivul Rusiei de a cuceri întreaga regiune Doneţk, pe care a anexat-o ilegal în septembrie 2022.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că incursiunea Ucrainei în Kursk a încetinit forţele ruse în estul ţării. Dar preşedintele rus Vladimir Putin susţine că asaltul de la Kursk a distras atenţia Kievului de la frontul din est, slăbindu-i apărarea în acel sector. Preluare: Agerpres

Zelenski a discutat situația de pe front cu șefii armatei ucrainene și cu o delegație de la Washington

Ucraina va primi în continuare sprijin militar din Occident, în special din Statele Unite ale Americii și Marea Britanie.

The post Rusia susţine că a mai cucerit două sate în regiunea Kursk, ocupate anterior de forţele ucrainene appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *