Salvatori și dincolo de uniformă. Un polițist și un jandarm, aflați în timpul liber, au ajutat zeci de persoane, copii și bătrâni, să iasă din casele lovite de ape

În urmă cu o săptămână, când apele au lovit cu o furie nemaîntâlnită județul Galați, un polițist și un jandarm au fugit să salveze oameni și animale din comuna Slobozia Conachi, acolo unde au copilărit și unde își aveau părinții și bunicii, blocați în case, la fel ca mulți alți localnici. Erau în timpul lor liber, dar nimic nu i-a oprit.

În ciuda riscurilor de a fi luați de puhoaie, au înfruntat pericolul, și ajutați de alti doi amici, au reusit să salveze 14 persoane, doar în câteva ore: copii și bătrâni, mulți dintre aceștia paralizați.

Era ora 8 dimineața când plutonierul adjutant Marian Ene și agentul principal Andrei Neagu, au ajuns în comuna lovită de viitură. Unul voia să meargă la părinți, celalalt la bunici. Când au văzut nenorocirea n-au stat pe gânduri și, împreună cu doi prieteni, localnici din Slobozia Conachi, s-au organizat rapid. Au luat o funie cu care s-au legat între ei și au început să intre prin curți și case căutând persoanele sinistrate.

Agent principal ANDREI NEAGU – IPJ Galaţi: Am văzut o doamnă pe un geam care striga. Mai erau 2 vecini, el semiparalizat. Ne-a văzut cineva a zis că are și el o mătusă paralizată, pe o masă am găsit și un bătrân care tot așa nu se putea deplasa nu a apucat să își ia decât sacosa cu medicamente.

Plutonier adjutant MARIAN ENE – IPJ Galaţi: Două bătrânici, una a stat 3 – 4 ore pe gard şi nu a ajutat-o nimeni și încă o bătrânică care se deplasa cu cadrul și nu putea să iasă din locuință, fiind apa la 1.60 cm în curtea ei.

Au reușit astfel să scoată din case șapte oameni. Strigăte de disperare veneau către salvatori din toate părțile.

Din cauza curentilor foarte mari, la acei localnici, salvatorii au reusit să intervină doar cu ajutorul colegilor de la ISU, cu o barcă pneumatică. Astfel, alte 7 persoane au fost puse la adăpost.

Reporter: Care a fost momentul care te-a emotionat cel mai mult din ziua respectivă?

Plutonier adjutant MARIAN ENE – IPJ Galaţi Momentul în care am văzut bătrânii cu sacosa cu medicamente. Au spus că doar de atât au nevoie. Noi am încercat să facem ce ar fi făcut orice coleg.

CĂTĂLIN BĂDIN – purtător de cuvânt, IPJ Galaţi: Acum nu contează că e uniforma de polițiști sau de jandarm, în astfel de momente este important să acționezi pentru binele celorlalți. Ne bucurăm că avem astfel de colegi.

Andrei Neagu are 36 de ani, iar Marian Ene, 42 de ani. Ambii sunt căsătoriți și au copii.

The post Salvatori și dincolo de uniformă. Un polițist și un jandarm, aflați în timpul liber, au ajutat zeci de persoane, copii și bătrâni, să iasă din casele lovite de ape appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *