Serialul ”Shogun” crește turismul în Japonia. Cele mai căutate sunt experiențele autentice

Serialul istoric care a luat pe sus premiile Emmy, acum câteva zile, contribuie la creșterea turismului. Succesul neașteptat al seriei Shogun, chiar dacă dialogurile sale sunt purtate în limba japoneză, face ca din ce în ce mai mulți oameni să meargă în Țara Soarelui-Răsare să vadă cu ochii lor tradițiile și realitățile Japoniei.

Cele mai căutate sunt experiențele autentice, și cum în general japonezii își respectă cultura și nu o diluează în scop turistic, cum fac mulți dintre europeni, asemenea mici ateliere au câștigat o neașteptată popularitate.

În centrul capitalei Tokyo, turiștii pot învăța primii pași în mânuirea unei săbii japoneze.

Bob Verstaeten, inginer din Țările de Jos: Simți greutatea sabiei, cum ar fi să o mânuiești, să te lansezi împotriva unui adversar. Da, mă uit cu alți ochi la ”Shogun” acum.

Vizitatorii pot practica inclusiv anumite tehnici de tăiere pe baloți de paie așa cum și vechii învățăcei ai artei samurailor o făceau. Pe mulți turiști i-a adus aici serialul ”Shogun”, după celebrul roman omonim al lui James Clavell. Dar și japonezii îl apreciază.

Instructorul Gensei Kamide: Ca fan al lui Hiroyuki Sanada, mă bucur mult că Shogun a câștigat la Premiile Emmy. Datorită lui, cultura japoneză reînvie azi și mă bucur că oameni din toată lumea vor să înțeleagă originile serialului.

Tocmai promovarea culturii japoneze a fost printre principalele motivații ale actorului Hiroyuki Sanada, proaspăt laureat al unui premiu Emmy.

Actorul Hiroyuki Sanada din serialul ”Shogun”: A fost un proiect de vis, în care Orientul a întâlnit Occidentul cu respect. „Shogun” m-a învățat că dacă lucrăm împreună, putem face miracole. Putem crea un viitor mai bun împreună. Vă mulțumesc mult!

În Japonia, proprietarii unor asemenea ateliere spun că, în ultimul an de zile, numărul turiștilor s-a dublat sau chiar s-a triplat, semn că serialul ”Shogun„ îi stimulează pe turiști către înțelegerea culturii și istoriei japoneze.

The post Serialul ”Shogun” crește turismul în Japonia. Cele mai căutate sunt experiențele autentice appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *