Sorin Grindeanu: 16 kilometri noi de autostradă ar urma să fie gata, până la sfârșitul anului, pe tronsonul Pitești – Curtea de Argeș

16 kilometri noi de autostradă ar urma să fie gata, până la sfârșitul anului, pe tronsonul dintre Pitești și Curtea de Argeș. Sunt asigurări date de ministrul Sorin Grindeanu. Asociația Pro Infrastructura consideră însă că nu există nicio șansă ca lucrările să se termine anul acesta, în condițiile în care termenul de execuție este, de fapt, septembrie 2025.

Tronsonul 5 al Autostrăzii A1, între Pitești și Curtea de Argeș, are, în total, 30 de kilometri. Lotul care ar putea să fie deschis circulației chiar de anul acesta este situat între nodurile Băiculești și Bascov.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Sunt extrem de mulțumit, teremenul e septembrie 2025. Eu spun că, până la sfârșitul anului, e posibil să finalizăm jumătate, 16 -17 km să-i dăm în circulație.

Restricții pe podul de la Brăila, care se asfaltează din nou, pentru a patra oară în ultimul an

Pe podul de la Brăila peste Dunăre se circulă cu restricţii, pentru că se asfaltează din nou. Este pentru a patra oară de la inaugurarea de acum un an, când constructorul toarnă asfalt. De data aceasta foloseşte o altă compoziţie, a anunţat ministrul Transporturilor, care a subliniat că lucrările sunt făcute pe cheltuiala companiei italiene.

Optimismul ministrului Transporturilor, care a vizitat șantierul autostrăzii, este contrazis de alți speciliști în domeniu.

Ionuţ Ciurea, preşedinte, Asociaţia „Pro Infrastrcutura”: Șansele ca autostrada să fie gata pe jumătate în acest an sunt virtual 0, dintr-un motiv foarte simplu. Termenul contractul este septembrie 2025, nu 2024, iar antreprenorul este la cuțite cu CNAIR și cu domnul Grindeanu, care tocmai a făcut remarca asta, pe disputele de calitate, disputele tehnice de la Podul suspendat de la Brăila. În condițiile astea, antreprenorul italian nu are niciun fel de motiv de orice natură să termine înainte de termen, ca să facă o favoare ministerului, CNAIR și, până la urmă, românilor.

Autostrada Sibiu – Pitești va avea o lungime de 122 de km. Este împărțită în 5 tronsoane, dintre care Sibiu – Boița de 13 km este singurul dat în trafic, în decembrie 2022.

Rețeaua de autostrăzi crește cu 10 kilometri. S-a deschis o nouă porțiune din Autostrada A0

Miercuri seara s-a deschis o nouă porțiune din Autostrada A0. Este vorba despre ultimii zece kilometri din lotul Vidra – Glina, folosiți de șoferi chiar din această seară, de la ora 18.00. Din Sudul Capitalei până la Constanța se merge de acum doar pe autostradă.

The post Sorin Grindeanu: 16 kilometri noi de autostradă ar urma să fie gata, până la sfârșitul anului, pe tronsonul Pitești – Curtea de Argeș appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *