Vladislav Bakalchuk, soţul celei mai bogate femei din Rusia, a fost arestat şi acuzat de crimă joi, după un schimb de focuri de armă sângeros la sediul din Moscova al celui mai mare retailer online din Rusia, au declarat avocaţii săi, potrivit Reuters.
Două persoane au fost ucise într-un schimb de focuri de armă, miercuri, la câteva străzi distanţă de Kremlin, la biroul Wildberries, în timp ce o dispută privind viitorul companiei a luat o turnură violentă. Alte şapte persoane au fost rănite, inclusiv ofiţeri de poliţie.
Vladislav şi soţia sa, Tatyana Bakalchuk, care a intentat divorţ în luna iulie, au fost implicaţi într-o dispută publică acerbă de când Wildberries a anunţat, în iunie, că intenţionează să fuzioneze cu firma de publicitate Russ Group.
Tatyana a fondat Wildberries, varianta rusă a Amazonului, în 2004, transformând-o dintr-un revânzător online de haine într-o piaţă importantă pentru toate tipurile de bunuri. Ambele părţi s-au acuzat reciproc pentru împuşcăturile de miercuri, conform News.ro.
Vladislav a declarat că sosise la o întâlnire prestabilită şi că angajaţii de la birou au fost cei care au tras primele focuri de armă. Tatyana a declarat că Vladislav şi colegii săi au încercat să ocupe biroul şi că nu era programată nicio întâlnire.
Avocaţii lui Vladislav au declarat că acesta a fost arestat şi acuzat de crimă şi tentativă de omor asupra unui ofiţer de poliţie, ceea ce, în opinia lor, reprezintă o „încălcare flagrantă şi fără precedent” a drepturilor clientului lor.
Disputa de afaceri este centrată pe fuziunea care a format RVB, o nouă companie cu Robert Mirzoyan în calitate de CEO, care a redus participaţia totală a Tatianei la aproximativ 65% în RVB de la 99% în Wildberries.
Vladislav a declarat atunci că soţia sa a fost „manipulată”. Liderul cecen Ramzan Kadîrov, care a intervenit pentru a-l sprijini pe Vladislav, a numit fuziunea o „acaparare de bunuri”.
Tatyana a respins ambele acuzaţii. Kremlinul a declarat că fuziunea a obţinut sprijinul preşedintelui Vladimir Putin, dar că acesta nu va interveni în progresul acesteia.
Într-un mesaj video lacrimogen postat pe Telegram joi dimineaţă, Tatyana a spus: „Vladislav, ce faci? Cum te vei uita în ochii părinţilor tăi şi ai copiilor noştri? Cum ai putut să aduci situaţia la o asemenea absurditate?”.
Cazul ne duce cu gândul la anii 1990, când bătăliile sângeroase între corporaţii erau obişnuite, în contextul redistribuirii unor suprafeţe uriaşe de proprietate după căderea Uniunii Sovietice.