Studiu: Peste 3.600 de substanţe chimice din corpul nostru au drept sursă ambalajele alimentare şi ustensilele de bucătărie

Peste 3.600 de substanţe chimice se găsesc în corpul nostru iar provenienţa acestora e îngrijorătoare. Ultimul studiu publicat arată că majoritatea au drept sursă ambalajele alimentare şi ustensilele de bucătărie. Asociaţiile de consumatori din Uniunea Europeană cer reglementari mai stricte şi recomandă, dacă este posibil, vânzările în vrac.

Fără să ne dăm seama, ingerăm diferiţi poluanţi, ftalaţi, bisfenol, dar şi altele, care în timp se acumulează, arată un raport european, publicat recent.

Toate aceste substanţe chimice se pot detecta în sângele, pielea şi plasma noastră.

Unele dintre cele mai nocive provin din materialele care intră în contact cu alimentele, iar în această categorie intră tigăile în care sunt prăjite diferite produse.

O alta sursă, potrivit raportului, o reprezintă ambalajele alimentare în care au fost detectate aproximativ 80 de substanţe chimice considerate extrem de periculoase pentru sănătate. 

The post Studiu: Peste 3.600 de substanţe chimice din corpul nostru au drept sursă ambalajele alimentare şi ustensilele de bucătărie appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *