SUA: Cel puţin 17 decese cauzate de uraganul Helene

SUA: Cel puţin 17 decese cauzate de uraganul Helene

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa în Georgia şi cinci în Florida în urma trecerii uraganului Helene, au anunţat vineri oficiali americani, relatează AFP.

„Această furtună a fost mortală. Au fost confirmate 11 decese”, a declarat vineri guvernatorul Georgiei, Brian Kemp. Una dintre aceste persoane făcea parte dintr-o echipă de salvare, a precizat el.

„Sunt cinci morţi din cauza furtunii”, a confirmat biroul şerifului din comitatul Pinellas, pe coasta de vest a Floridei. Un alt deces a fost confirmat în Charlotte, Carolina de Nord.

Peste 55 de milioane de americani sunt vizaţi de o alertă meteorologică în contextul trecerii uraganului Helene, fiind emise avertismente de tornadă în nordul Floridei, Georgia şi Carolina de Nord şi Carolina de Sud, conform Agerpres.

Serviciul naţional de meteorologie (NWS) a declarat că regiunea aflată pe traiectoria furtunii ar putea fi grav afectată, cu inundaţii fără precedent în ultimul secol.

Uraganul Helene a slăbit din intensitate vineri, după ce a lovit coasta de sud-est a Statelor Unite, însă rămâne „extrem de periculos”, după cum au avertizat anterior autorităţile, în timp ce avansează spre interiorul ţării, lăsând în urmă drumuri şi case inundate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *