Tensiuni tot mai mari în Coaliţie. Ciucă, nemulțumit de măsurile luate de Executiv, Ciolacu spune că formula de guvernare se va stabili după alegeri

Nicolae Ciucă e nemulţumit de măsurile luate de Executiv şi de modul în care e gestionat deficitul bugetar şi recunoaşte că mai mult ca sigur Coaliţia se va rupe anul viitor. De cealaltă parte, liderul PSD consideră că formula de guvernare se va stabili abia după alegerile parlamentare, căci românii vor fi cei care vor decide prin vot. Preşedintele Klaus Iohannis spune că situaţia e complexă pentru că partidele sunt în campanie, dar ţara trebuie guvernată.

Nicolae Ciucă crede că la cum arată lucrurile în acest moment între PNL și PSD, mai mult ca sigur coaliția de guvernare nu va merge mai departe anul viitor. Liderul PNL s-a arătat nemulțumit de unele măsuri luate de Guvern.

Nicolae Ciucă, președintele PNL: Eu mă aştept de la premier să vină cu deciziile legate de modul în care rezolvăm problemele de deficit bugetar, mă aştept de la premier să vină cu modalităţi şi decizii legate de absorbţia de fonduri europene. (…)  Relevant este ce facem astfel încât să putem să mergem mai departe în angajamentul nostru, al Partidului Naţional Liberal, faţă de români. Dacă nu reuşim în politica din România să înţelegem care este nivelul şi cum putem cu adevărat să facem politică pentru oameni, atunci stăm la masă şi pierdem timpul. (Sursa: realitatea.net)

Robert Sighiartău, deputat PNL: PSD-ul nu este un partener de încredere, în oamenii ăștia nu poți avea încredere deloc pentru că își urmăresc propriile interese.

Liderul PSD consideră că abia după alegeri va fi stabilită o formulă de guvernare și că cei care vor decide acest lucru vor fi oamenii care ies la vot.

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României: O să hotărască Ciucă sau Ciolacu cum o să fie coaliția anul viitor? O să hotărâți dumneavoastră, românii.

Președintele Klaus Iohannis pune schimburile de replici tot mai aprinse dintre membrii PNL și PSD pe seama campaniei electorale, însă recunoaște că liderii celor două partide au viziuni diferite pe anumite teme, la care nu trebuie să renunțe.

Klaus Iohannis, președintele României: Dacă actuala coaliție va reuși să guverneze până la alegeri sau nu, vom vedea după ce ne întoarcem acasă. Probabil o să am câteva discuții pe această temă, că, până la urmă, avem nevoie de o guvernare, dar asta nu înseamnă că partidele trebuie să renunțe la abordările lor politice în campanie și nu cred că e de așteptat ca în această perioadă candidații de vârf să renunțe la abordări politice. Este o situație care, evident, va fi destul de complexă.

Analiștii spun însă că mesajele dintre PNL și PSD sunt adaptate campaniei electorale, pentru că fiecare partid vrea să obțină voturi.

Social-democrații vor stabili lista pentru alegerile parlamentare sâmbătă, la Vila Lac, iar următoarea ședință a coaliției de guvernare va avea loc la începutul săptămânii viitoare.

The post Tensiuni tot mai mari în Coaliţie. Ciucă, nemulțumit de măsurile luate de Executiv, Ciolacu spune că formula de guvernare se va stabili după alegeri appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *