Ucraina a început o nouă incursiune pe teritoriul Rusiei. Zelenski a ajuns în Statele Unite pentru a-și prezenta ”planul victoriei”

Ucraina a declanșat o nouă incursiune militară pe teritoriul Rusiei, a doua după cea de la începutul lunii august, din regiunea Kursk. Deocamdată, oficialii armatei au dat publicitățîi doar imagini aeriene din timpul operațiunii și nu au spus unde a avut loc incursiunea. Pe de altă parte, cel puțin 16 persoane au fost rănite în orașul ucrainean Zaporojie, în urmă unui bombardament rusesc.

Președintele Volodimir Zelenski a ajuns în Statele Unite, pentru a participa la Adunarea Generală a ONU. Liderul de la Kiev va avea și o întâlnire cu președintele Joe Biden, la Washington, pentru a prezenta planul de pace al Ucrainei. Zelesnki a vizitat o fabrică de armament, care produce muniție pentru armata ucraineană. Sunt informații și imagini cu impact emoțional.

Forțele armate ucrainene au început o nouă incursiune pe teritoriul Rusiei, la aproape o lună și jumătate de la cea demarată în regiunea Kursk. Potrivit presei de la Kiev, o brigada ucraineană a reușit să treacă de liniile de apărare rusești de la frontieră cu Ucraina. Nu a fost dezvăluită regiunea în care a avut loc operațiunea militară.

Rusia a lansat cel puțin 7 rachete asupra unui cartier de locuințe din Zaporojie, în plină noapte. Câțiva locuitori au rămas blocați în apartamente, după explozii, așa că pompierii au fost nevoiți să taie ușile cu flexul.

Un alt atac rusesc a avut loc în orașul Mikolaivka, din regiunea Donețk, unde au fost lovite blocuri de locuințe. O femeie a fost rănită și au fost înregistrate pagube materiale importante.

Între timp, președintele Volodimir Zelenski a ajuns în Statele Unite și a scris pe rețeaua X că îi va prezența președintelui Joe Biden un plan de victorie al Ucrainei în războiul sau contra Rusiei.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Această toamnă va determina ce va urma în acest război. Împreună cu partenerii noştri ne vom întări poziţiile, aşa cum este nevoie pentru victoriei, victoria noastră comună, pentru o pace adevărată şi justă. Avem nevoie de pace. În termenii prevăzuţi în „formula de pace”, prevăzuţi de Charta ONU. Vom face tot posibilul să obţnem acest lucru, să obţinem arme pentru a ne apăra independenţa şi oamenii, să desfăşurăm eforturi diplomatice pentru a consolida sprijinul partenerilor noştri şi pentru a forţa Rusia să facă pace.

Zelenski a făcut o prima vizită la o fabrică de armament din Pennsylvania, unde se produc printre aletele obuze pentru armata ucraineană. Ca un gest simbolic, liderul de la Kiev s-a semnat pe proiectilele care vor fi trase asupra invadatorilor ruși.

Matt Cartwright, deputat de Pennsylvania: A fost ireal să îl vedem pe preşedintele ucrainean
Volodimir Zelenski venind aici pentru a-şi exprima mulţumirile şi sprijinul pentru efortul în care suntem implicaţi. Este recunoaşterea muncii grele în care sunt implicaţi aceşti oameni
.

În fabrica din Pennsylvania sunt produse obuze de artilerie de 155 de milimetri, iar Ucraina a primit deja aproape 3 milioane de astfel de obuze.

The post Ucraina a început o nouă incursiune pe teritoriul Rusiei. Zelenski a ajuns în Statele Unite pentru a-și prezenta ”planul victoriei” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *