Un mort şi şase dispăruţi în Japonia, afectată de inundaţii şi alunecări de teren

Centrul Japoniei, afectat de ploi torenţiale, se pregăteşte duminică pentru a doua zi sub ameninţarea inundaţiilor şi a alunecărilor de teren, soldate deja cu un mort şi cu cel puţin şase dispăruţi, informează AFP.

Ape noroioase au provocat inundaţii în special la Anamizu, un oraş din peninsula Noto, unde daunele cauzate de cutremurul din 1 ianuarie, care a ucis cel puţin 318 persoane, sunt încă vizibile, au constatat jurnaliştii AFP.

Un mesaj difuzat de sistemul oraşului de prevenire a dezastrelor avertiza locuitorii că ploile ar putea inunda sistemele de canalizare, iar apele reziduale ar putea ieşi la suprafaţă.

Autorităţile locale au cerut unui număr de circa 75.000 de persoane să îşi evacueze locuinţele, calificând ploile drept „fără precedent”, în timp ce agenţia meteorologică japoneză (JMA) a emis o alertă de urgenţă pentru regiune, care rămânea în vigoare duminică.

Aceste inundaţii masive au afectat numeroase locuinţe, inclusiv opt centre de adăpostire temporară din Wajima şi Suzu, unde locuiesc încă victimele cutremurului cu magnitudinea 7,5 produs la începutul anului.

Pe lângă clădirile inundate, numeroase alunecări de teren blochează drumurile, iar circa 6.200 de gospodării au rămas fără electricitate, în timp ce mai multe locuinţe nu mai au apă, au precizat autorităţile departamentului Ishikawa.

În acelaşi departament, o persoană şi-a pierdut viaţa, alte două au fost grav rănite, iar trei sunt date dispărute, au anunţat autorităţile regionale într-un comunicat.

Duminică, autorităţile din departamente situate mai la nord de Ishikawa, precum Niigata şi Yamagata, au solicitat evacuarea a 16.800 de locuitori.

The post Un mort şi şase dispăruţi în Japonia, afectată de inundaţii şi alunecări de teren appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *